Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Αυγ-2021 15:57

  Απώλειες για τα futures της Wall Street

  Απώλειες για τα futures της Wall Street
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχωρούν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή καθώς διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για το στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού αλλά και για την "στροφή" που φαίνεται να ετοιμάζεται να κάνει η Federal Reserve στην πολιτική της. 

  Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones χάνουν 81 μονάδες, ενώ τα futures του ευρύτερου S&P 500 υποχωρούν 7,40 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, στο μεταξύ, κερδίζουν 15,50 μονάδες. 

  Χωρίς ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων σήμερα οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στο "μέτωπο" της πανδημίας. 

  Η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας. Η Ιαπωνία ανακοίνωσε την επέκταση του έκτακτου lockdown, ενώ η Κίνα επέβαλε νέους περιορισμούς στο πλαίσιο της πολιτικής της για "μηδενική ανοχή". Στο μεταξύ, νέες εξάρσεις της μετάλλαξης Δέλτα σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία οδήγησαν επίσης σε αυστηρά lockdowns.

  Στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση παρέτεινε το κλείσιμο των συνόρων των ΗΠΑ με τον Καναδά και το Μεξικό για τα μη απαραίτητα ταξίδια, όπως ο τουρισμός, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

  Η νέα έξαρση της πανδημίας έρχεται ενώ η Federal Reserve ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει μια ιστορική στροφή στην πολιτική της, μετριάζοντας την στήριξη που προσφέρει στην οικονομία. 

  Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα είναι πρόθυμη να αρχίσει να μειώνει ακόμα και μέσα στο 2021 τις μηνιαίες αγορές ομολόγων από τα τρέχοντα επίπεδα των 120 δισ. δολ. το μήνα. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει φόβους για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης που ήδη δέχεται πιέσεις από το στέλεχος Δέλτα. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ