Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Αυγ-2021 11:07

  Εναλλαγή προσήμων στο Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο: Δειλές κινήσεις στις 900 μονάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Να βρει τις ισορροπίες του μετά τη μεγάλη πτώση, αλλά και να ενεργοποιήσει τους αγοραστές, επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις που εξακολουθούν στο ταμπλό, έχοντας μικρά στηρίγματα σε επιλεγμένους τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 883,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,10% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.113,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,07% στις 531,64 μονάδες.

  Όπως δείχνει το ταμπλό σήμερα οι αγοραστές και αυτοί που αποστρέφονται τον κίνδυνο δεν έχουν εξαντλήσει ακόμη τις εντολές τους, καθώς οι πιέσεις σε αρκετούς τίτλους παραμένουν. Το θετικό όμως είναι ότι ο γενικός δείκτης φαίνεται να έχει βρει κάποιες στηρίξεις στη ζώνη των 880 μονάδων, οι οποίες όμως εξακολουθούν να δοκιμάζονται θέτοντας εν αμφιβόλω τις αντοχές τους.

  Από την άλλη οι αγοραστές δείχνουν ακόμη επιφυλακτικοί, παρά το γεγονός ότι αρκετοί τίτλοι διόρθωσαν σημαντικά χτες ανοίγοντας νέα σημεία εισόδου. Και το ερώτημα που εγείρεται είναι εάν οι αγοραστές θα τολμήσουν να πάρουν πρωτοβουλίες όσο η αγορά μένει στο κατώτατο μεν, αλλά στο εύρος της διακύμανσης του Αυγούστου. Με άλλα λόγια, ακόμη και με τη χθεσινή ισχυρή πτώση, ο γενικός δείκτης δεν διαπέρασε χαμηλότερα το εύρος της κίνησής του μέσα στον μήνα, το οποίο εκτείνεται από τις 880 έως τις 900 μονάδες.

  Ανησυχία για τον Σεπτέμβριο

  Η αγορά αναμένεται να ανεβάσει συναλλακτικούς ρυθμούς από το τέλος του Αυγούστου και σίγουρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς η εστίαση θα αρχίσει να επικεντρώνεται στις προοπτικές της οικονομίας, αλλά και στις δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων.

  Βέβαια, πολλά θα κριθούν από τη διαχείριση των προκλήσεων στο μέτωπο της πανδημίας από την κυβέρνηση, καθώς μέσα στο Σεπτέμβριο αναμένεται να κορυφωθούν τα κρούσματα του κορονοϊού στην κοινότητα, γεγονός που θα αυξήσει περαιτέρω την πίεση στο σύστημα της Υγείας.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει κέρδη 2,05%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια, την Πειραιώς, τον Σαράντη και την Jumbo να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Εθνική, ΔΕΗ, Titan, Eurobank, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ.

  Στον αντίποδα, οι πιέσεις έχουν περιοριστεί στις ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Alpha Bank, Βιοχάλκο και Coca Cola, με καμία όμως να μην κινείται με απώλειες άνω του 1%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ