Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 23:19

  Στα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall – 380 μονάδες έχασε ο Dow Jones

  Στα χαμηλά ημέρας το κλείσιμο της Wall – 380 μονάδες έχασε ο Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες άνω του 1% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης ο Dow Jones και ο S&P 500, κλείνοντας στα χαμηλά της ημέρας, στον απόηχο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve τα οποία έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα πλησιάζει στη σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων που πραγματοποιεί με ρυθμό τα 120 δισ. δολ. τον κάθε μήνα για την τόνωση της οικονομίας.

  Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίαση τους (27-28 Ιουλίου) ότι ο στόχος για τον πληθωρισμό έχει επιτευχθεί, ενώ χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στον στόχο για την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης. 

  "Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι το πρότυπο της Επιτροπής [Νομισματικής Πολιτικής] για 'σημαντική περαιτέρω πρόοδο' προς τον στόχο για μέγιστη απασχόληση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί", σημειώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης. 

  Αρκετοί αξιωματούχοι εκτίμησαν πάντως πως το κριτήριο για "σημαντική περαιτέρω πρόοδο" είναι κοντά στο να εκπληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο αρκετά στελέχη της Fed ανέφεραν ότι η μείωση των αγορών ομολόγων από τον υφιστάμενο ρυθμό των 120 δισ. δολ. το μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

  Κάποια "λίγα" στελέχη της Fed προειδοποίησαν πάντως ότι η συζήτηση για τη μείωση των αγορών θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο η μεγάλη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα να προκαλέσει καθυστερήσεις στην επιστροφή στην εργασία και τα σχολεία, επιβραδύνοντας την οικονομική ανάκαμψη.

  Στο "μέτωπο" του πληθωρισμού, "οι περισσότεροι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι ο συγκεκριμένος όρος [σημαντική περαιτέρω πρόοδος] έχει επιτευχθεί όσον αφορά τον στόχο για τη σταθερότητα των τιμών", αναφέρουν τα πρακτικά. 

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 382,59 μονάδες ή -1,08% και έκλεισε στις 34.960,69 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 47,81 μονάδες ή -1,07% στις 4.400,27 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έχασε 130,27 μονάδες ή -0,89% στις 14.525,91 μονάδες. 

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones μόλις δύο έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 28 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημείωσε η Salesforce με κέρδη 4,23 δολ. ή σε ποσοστό 1,71% στα 251,22 δολ. και ακολούθησε η Home Depot στα 321,55 δολ. με μικρά κέρδη 0,25%.

  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Chevron (-2,71%), Apple (-2,55%) και IBM (-2,07%).

  Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed είναι κοντά σε συμφωνία για να ξεκινήσουν τη μείωση των αγορών ομολόγων ακόμα και από τον Νοέμβριο, με την Wall Street Journal να αναφέρει ότι κάποια στελέχη της κεντρικής τράπεζας επιθυμούν οι αγορές να λήξουν μέχρι τα μέσα του 2022. 

  Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση για την πορεία των αγορών στο ετήσιο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ την επόμενη εβδομάδα ή στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα για νέες κατοικίες σημείωσε βουτιά τον Ιούλιο. 

  Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 7% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κρατικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020 οι ενάρξεις σημείωσαν αύξηση 2,5%.

  Οι κατασκευαστικές άδειες – ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα – αυξήθηκαν κατά 2,6% από τον Ιούνιο και 6% από τον Ιούλιο του 2020.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Target Corp. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο. Καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Lowe's.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ