Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 17:01

  Μικτή εικόνα στη Wall μετά τα πρακτικά της Fed

  Μικτή εικόνα στη Wall μετά τα πρακτικά της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:00

  Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve για νέα στοιχεία όσον αφορά την πορεία της νομισματικής πολιτικής. 

  Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίαση τους (27-28 Ιουλίου) ότι ο στόχος για τον πληθωρισμό έχει επιτευχθεί, ενώ χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος στον στόχο για την επίτευξη μέγιστης απασχόλησης. 

  "Οι περισσότεροι συμμετέχοντες έκριναν ότι το πρότυπο της Επιτροπής [Νομισματικής Πολιτικής] για 'σημαντική περαιτέρω πρόοδο' προς τον στόχο για μέγιστη απασχόληση δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί", σημειώνεται στα πρακτικά.

  Αρκετοί αξιωματούχοι εκτίμησαν πάντως πως το κριτήριο για "σημαντική περαιτέρω πρόοδο" είναι κοντά στο να εκπληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο αρκετά στελέχη της Fed ανέφεραν ότι η μείωση των αγορών ομολόγων από τον υφιστάμενο ρυθμό των 120 δισ. δολ. το μήνα θα πρέπει να ξεκινήσει το επόμενο έτος.

  "Την ίδια στιγμή, οι περισσότεροι συμμετέχοντες σημείωσαν ότι ο συγκεκριμένος όρος έχει επιτευχθεί όσον αφορά τον στόχο για τη σταθερότητα των τιμών". 

  Δείκτες – Στατιστικά 

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 137,24 μονάδες ή -0,39% στις 35.206,14 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 13,64 μονάδες ή -0,29% στις 4.435,27 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 7,63 μονάδες ή 0,05% στις 14.664,34 μονάδες. 

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones επτά κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Salesforce με κέρδη 7,79 δολ. ή σε ποσοστό 3,15% στα 254,78 δολ. και ακολουθούν Home Depot στα 323,76 δολ. με άνοδο 0,94% και Travelers στα 159,62 δολ. με κέρδη 0,45%. 

  Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Apple (-1,54%), IBM (-1,50%) και Coca-Cola (-1,43%). 

  Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι της Fed είναι κοντά σε συμφωνία για να ξεκινήσουν τη μείωση των αγορών ομολόγων από τον Νοέμβριο, με την Wall Street Journal να αναφέρει ότι κάποια στελέχη της κεντρικής τράπεζας επιθυμούν οι αγορές να λήξουν μέχρι τα μέσα του 2022. 

  Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν μια επίσημη ανακοίνωση για τις αγορές στο ετήσιο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ την επόμενη εβδομάδα ή στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο.

  Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι η κατασκευαστική δραστηριότητα για νέες κατοικίες σημείωσε βουτιά τον Ιούλιο. 

  Ειδικότερα, οι ενάρξεις νέων κατοικιών υποχώρησαν 7% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, όπως έδειξαν τα κρατικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2020 οι ενάρξεις σημείωσαν αύξηση 2,5%.

  Οι κατασκευαστικές άδειες – ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα – αυξήθηκαν κατά 2,6% από τον Ιούνιο και 6% από τον Ιούλιο του 2020.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Target Corp. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο. Καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών ήταν και τα οικονομικά αποτελέσματα της Lowe's.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ