Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 12:15

  Binance: Ένας πρώην ποινικός ανακριτής στο δυναμικό του ανταλλακτηρίου crypto για καταπολέμηση του "μαύρου χρήματος"

  Binance: Ένας πρώην ποινικός ανακριτής στο δυναμικό του ανταλλακτηρίου crypto για καταπολέμηση του "μαύρου χρήματος"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι διόρισε έναν πρώην ποινικό ανακριτή του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ως υπεύθυνο αναφοράς για το "ξέπλυμα μαύρου χρήματος", στο πλαίσιο της προσπάθειας του να επαναπροσδιοριστεί ως μια ρυθμιζόμενη χρηματοπιστωτική οντότητα.

  Κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, θέτοντας συχνά κανονισμούς για ανταλλακτήρια όπως το Binance, τα οποία έχουν ευδοκιμήσει σε ένα ως επί το πλείστον μη ρυθμιζόμενο περιβάλλον. 

  Τους τελευταίους μήνες, Βρετανία και Χονγκ Κονγκ δήλωσαν ότι οι μονάδες του Binance δεν είναι εξουσιοδοτημένες να ασκούν ρυθμιζόμενες δραστηριότητες, ενώ η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Μαλαισίας επέπληξε το ανταλλακτήριο για παράνομη λειτουργία στη χώρα. Το Bloomberg ανέφερε νωρίτερα φέτος τόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ όσο και η Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος των ΗΠΑ ερευνούν το ανταλλακτήριο Binance Holdings Ltd για το εάν πολίτες των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το ανταλλακτήριο για παράνομες συναλλαγές. 

  "Οι προσπάθειές μου θα επικεντρωθούν στην επέκταση των διεθνών προγραμμάτων του Binance για την καταπολέμηση του "ξεπλύματος μαύρου χρήματος", καθώς και στην ενίσχυση των σχέσεων του ανταλλακτηρίου με τις ρυθμιστικές και νομοθετικές αρχές σε όλο τον κόσμο", ανέφερε σε δήλωσή του ο Greg Monahan, το νέο μέλος στο δυναμικό του ανταλλακτηρίου.

  Ο διευθύνων σύμβουλος του Binance, Changpeng Zhao, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι ήθελε να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ρυθμιστικές αρχές.

  Η ανακοίνωση του Binance ανέφερε ότι έχει αυξήσει τη διεθνή ομάδα συμμόρφωσης και το συμβουλευτικό δυναμικό του κατά 500% από το 2020.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ