Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Αυγ-2021 11:09

  "Λιμνάζει" πέριξ των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο

  'Φοβάται' τις 900 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σταθερά στο εύρος πέριξ των 900 μονάδων παραμένει η άγκυρα που έχει ρίξει το χρηματιστήριο Αθηνών τον Αύγουστο, με τις χαμηλές συναλλαγές σήμερα μάλιστα να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια για κάποια μεγαλύτερη κίνηση.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 899,81 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 1,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,07% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.159,12 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,09% στις 551,94 μονάδες.

  Λίγα... ευρώ φτάνουν για να αλλάξουν το πρόσημο ακόμη και όλης της αγοράς. Αυτό ήταν το σχόλιο χρηματιστηριακής πηγής στο Capital.gr, σε μια προσπάθεια να καυτηριάσει την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα, η οποία φυσικά δεν αναμενόταν καλύτερη λόγω της αυγουστιάτικης ραστώνης, αν και στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε καλύτερο ενδιαφέρον.

  Αβέβαια τα τεχνικά μηνύματα

  Αν και η βραχυπρόθεσμη τάση στον γενικό δείκτη είναι ανοδική, με τον κινητό μέσο των 30 ημερών να είναι στις 888 μονάδες, τα μηνύματα που δίνονται δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν σαφή. Και αυτό διότι το βάθος των συναλλαγών δεν επιτρέπει να το χτίσιμο ισχυρών καναλιών τάσης, αλλά και συντηρεί την αβεβαιότητα για τη στήριξη των 890 μονάδων, η οποία βέβαια φάνηκε να κρατά τη Δευτέρα.

  Επίσης, η συσσώρευση είναι το βασικό χαρακτηριστικό περιόδων που απουσιάζουν οι ειδήσεις ή η συναλλακτικά δραστηριότητα είναι μικρή, αν και το ΧΑ δείχνει να μπορεί να πυροδοτήσει τις επιλεκτικές εκείνες κινήσεις που θα συντηρήσουν τον γενικό δείκτη πέριξ των 900 μονάδων. Η εικόνα αυτή βέβαια δεν μπορεί να συντηρηθεί επί μακρόν, εάν μάλιστα ο τραπεζικός εξακολουθεί να περιφέρεται πέριξ των 550 μονάδων. Ο δείκτης θα πρέπει να δοκιμάσει τις 565 μονάδες στις επόμενες συνεδριάσεις, προκειμένου να βελτιώσει το κλίμα για μια πιθανή ανοδική διαφυγή.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Λάμδα, Εθνική, Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και Eurobank.
  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΟΛΠ, Coca Cola, Alpha Bank, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και Τέρνα Ενεργειακή, αλλά καμία δεν κινείται πάνω από το -1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Motor Oil, Titan και ΓΕΚ Τέρνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ