Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 23:20

  Wall Street: Κέρδη και τρίτο διαδοχικό ρεκόρ για Dow και S&P 500

  Wall Street: Κέρδη και τρίτο διαδοχικό ρεκόρ για Dow και S&P 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισαν και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή προσήμων. S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στις ΗΠΑ.

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), ο δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, κατέγραψε αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

  Στο μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτη συναπτή εβδομάδα στο 7ήμερο που τελείωσε την περασμένη Παραασκευή, δείχνοντας μια σταθερή τάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στη χώρα.

  Στο σύνολό τους, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που τελείωσε στις 7 Αυγούστου έφθασαν τις 375.000, μειωμένες κατά 12.000 σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό μία εβδομάδα νωρίτερα. Σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αναλυτές προέβλεπαν ακριβώς τον ίδιο με τον τελικό αριθμό, δηλαδή 375.000 νέες αιτήσεις.

  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σε όλη τη χώρα υποχώρησαν στα 2,9 εκατ. την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Ιουλίου.

  Μετά τα στοιχεία για την οικονομία, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινήθηκε ανοδικά κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 1,364%, ενώ το αμερικανικό δολάριο ενισχύθηκε κατά 0,08%.
   

  Δείκτες - Στατιστικά

  Στο ταμπλό, ο βιοηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε σε ιστορικό υψηλό για να υποχωρήσει στη συνέχεια έως και 0,15% και εντέλει να ανακάμψει σε θετικό έδαφος (+0,04%) και να κλείσει με νέο ρεκόρ στις 35.499,85 μονάδες. O ευρύτερος S&P 500 έσβησε τις αρχικές του απώλειες και ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 4.460,83 μονάδες, ενώ και ο τεχνολογικός Nasdaq μετά από εναλλαγή προσήμων πρόσθεσε 0,33% στις 14.816,26 μονάδες.

  S&P 500 και ο Dow Jones σημείωσαν ρεκόρ σε τρεις σερί συνεδριάσεις για πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data. 

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones 16 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Των κερδών ηγήθηκαν οι Salesforce (+2,52%) και Apple (+2,08%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι American Express (-1,26%), Visa Inc (-1,26%) και Intel (-1,11%).

  Η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού συνεχίστηκε και σήμερα με την Airbnb να ανακοινώνει εκτίναξη εσόδων στο β' τρίμηνο, ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της  σχεδόντετραπλασιάστηκαν σε 1,3 δισ. δολάρια από 335 εκατ. δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,26 δισ. δολάρια. Σε ετήσια βάση κατέγραψαν αύξηση 299%, ενώ ήταν αυξημένα κατά 10% σε σχέση με τα έσοδα για το β' τρίμηνο του 2019.  

  Iσχυρότερες πωλήσεις και υψηλότερα κέρδη από τα προ πανδημίας επίπεδα ανακοίνωσε η Walt Disney για το γ' τρίμηνο, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της Wall Street. Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε καθαρά κέρδη ύψους 918 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 2,61 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Μετά την προσαρμογή για τα έξοδα αναδιάρθρωσης, τις αποσβέσεις και άλλες επιδράσεις, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 80 σεντς ανά μετοχή, έναντι 8 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα βελτιώθηκαν σε 17,02 δισ. δολάρια από 11,78 δισ. δολάρια πριν από έναν χρόνο.

  Η EBay ανακοίνωσε την Τετάρτη έσοδα ελαφρώς καλύτερα του αναμενόμενου για το β' τρίμηνο, ενώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.  "Αχίλλειος πτέρνα" για την εταιρεία η μείωση κατά 2% των ενεργών αγοραστών σε ετήσια βάση, που πλέον ανέρχονται στα 159 εκατομμύρια. Η μετοχή της σήμερα ενισχύθηκε κατά 1,28%.

  Επιπλέον, η κινεζική NIO ανακοίνωσε μικρότερες των προβλέψεων ζημιές για το β' τρίμηνο, με τη μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να χάνει 3,41%.

  Η Opendoor Technologies ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το β' τρίμηνο κάνοντας ράλι 24% στη συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies ανακοίνωσε ισχυρότερα των εκτιμήσεων έσοδα επιβεβαιώνοντας τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της. Η μετοχή της σκαρφάλωσε κατά 11,46%. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ