Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 21:26

  Μικρές απώλειες για τον χρυσό

  Μικρές απώλειες για τον χρυσό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές απώλειες σημείωσε η τιμή του χρυσού, μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων για το πολύτιμο μέταλλο.

  Το ενδιαφέρον των επενδυτών συγκέντρωσε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), ο δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος κατέγραψε αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

  "Δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτείς από τον πληθωρισμό αυτή τη στιγμή, δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων και του tapering που μένει μόνο σε επίπεδο συζήτησης", δήλωσε στη MarketWatch ο Jeff Wright, επικεφαλής επενδύσεων της Wolfpack Capital, για να προσθέσει ότι η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου και της απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ (κατά περίπου 2 μονάδες βάσης) είχε ως αποτέσμα να πιέσει πτωτικά το πολύτιμο μέταλλο.

  "Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν τον χρυσό χαμηλότερα", είπε. "Ο χρυσός θα μπορούσε να υποχωρήσει προς τα 1.700 δολάρια, δεδομένης της έλλειψης ενδιαφέροντος και δυναμικής".

  Ο Chintan Karnani, διευθυντής ερευνών στην Insignia Consultants, δήλωσε ότι στο επίκεντρο είναι το "timing taper".

  Εάν οι ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ συνεχίσουν να κινούνται καλύτερα των προσδοκιών, αυτό θα "δικαιολογούσε ένα πρόωρο tapering" εκ μέρους της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τόνισε ο Karnani. Εάν υπάρξει έστω και η υπόνοια επιβράδυνσης του ρυθμού ανάκαμψης της οικονομίας, "το tapering θα καθυστερήσει και ο χρυσός θα επιχειρήσει να υπερβεί τα 1.836 δολάρια", επισήμανε.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,50 δολάρια ή περίπου 0,1% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.751,80 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από κέρδη 1,2% την Τετάρτη.

  Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 37 σεντς ή 1,6% στα 23,12 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 0,2% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 4,36 δολάρια ανά λίβρα.

  Το συμβόλαιο για την πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε κατά 0,2% στα 1.017,70 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου  έχασε 0,3% στα 2.623,90 δολάρια ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ