Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Αυγ-2021 16:57

  Μεταβλητότητα στη Wall Street - "Βλέπει" ιστορικό υψηλό για τρίτη σερί συνεδρίαση ο S&P 500

  Μεταβλητότητα στη Wall Street - "Βλέπει" ιστορικό υψηλό για τρίτη σερί συνεδρίαση ο S&P 500
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.00

  Μεταβλητότητα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αφομοιώσουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στις ΗΠΑ, με τον S&P 500 να "βλέπει" ιστορικό υψηλό για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο Dow Jones χάνει περίπου 50 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), ο δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, κατέγραψε αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%. Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.

  Στο μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτη συναπτή εβδομάδα στο 7ήμερο που τελείωσε την περασμένη Παραασκευή, δείχνοντας μια σταθερή τάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στη χώρα.

  Στο σύνολό τους, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που τελείωσε στις 7 Αυγούστου έφθασαν τις 375.000, μειωμένες κατά 12.000 σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό μία εβδομάδα νωρίτερα. Σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, αναλυτές προέβλεπαν ακριβώς τον ίδιο με τον τελικό αριθμό, δηλαδή 375.000 νέες αιτήσεις.

  Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σε όλη τη χώρα υποχώρησαν στα 2,9 εκατ. την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Ιουλίου.

  Μετά τα στοιχεία για την οικονομία, η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινείται ανοδικά κατά περίπου 3 μονάδες βάσης στο 1,361%.
   

  Δείκτες - Στατιστικά

  Στο ταμπλό, ο βιοηχανικός δείκτης Dow Jones ξεκίνησε με θετικό πρόσημο καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό για να υποχωρήσει στη συνέχεια κατά 0,11% πέριξ των 35.450 μονάδων. O ευρύτερος S&P 500 έσβησε τις αρχικές του απώλειες και κερδίζει 0,12% λίγο πάνω από τις 4.450 μονάδες, ενώ και ο τεχνολογικός Nasdaq γύρισε σε θετικό πρόσημο προσθέτοντας 0,08% στις 14.770 μονάδες.

  Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον Dow Jones 14 κινούνται ανοδικά και 16 με αρνητικό πρόσημο. Των κερδών ηγούνται οι Apple (+1,68%) και Salesforce (+1,6%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι American Express (-1,48%), Visa Inc (-1,2%) και Intel (-1,15%).

  Η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού συνεχίζεται με την EBay να ανακοινώνει την Τετάρτη έσοδα ελαφρώς καλύτερα του αναμενόμενου για το β' τρίμηνο, ενώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το β' τρίμηνο ανήλθαν σε 10,73 δισ. δολάρια, από 746 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περιόδο το 2020. "Αχίλλειος πτέρνα" για την εταιρεία η μείωση κατά 2% των ενεργών αγοραστών σε ετήσια βάση, που πλέον ανέρχονται στα 159 εκατομμύρια, ενώ οι ενεργοί πωλητές αυξήθηκαν κατά 5% στα 19 εκατομμύρια. Η μετοχή της σήμερα υποχωρεί κατά 1,7%.

  Επιπλέον, η κινεζική NIO ανακοίνωσε μικρότερες των προβλέψεων ζημιές για το β' τρίμηνο, με τη μετοχή της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να χάνει περισσότερο από 3%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ