Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 11-Αυγ-2021 21:31

  Ανοδικό σερί δύο ημερών για τον χρυσό με κέρδη 1,2%

  Γιατί η πρόσφατη πτώση του χρυσού δεν αποτελεί αγοραστική ευκαιρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη, σημειώνοντας το πρώτο ανοδικό back-to-back εδώ και περίπου έναν μήνα καθώς και την υψηλότερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

  Ειδικότερα ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση, έναντι συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών για 5,3%.

  Σε μηνιαία βάση, σε σχέση με τον Ιούνιο, ο δείκτης κατέγραψε αύξηση 0,5%. Μη λαμβάνοντας υπ' όψιν τις ιδιαίτερα ευμετάβλητες τιμές στα πεδία των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,3% σε ετήσια και στο 0,3% σε μηνιαία βάση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση σε μηνιαία βάση 0,4%.

  Η ένταση της οικονομικής ανάκαμψης στις ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ανισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης σε σειρά κλάδων, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να χτίσουν εκ νέου τα αποθέματά τους και να υπερκεράσουν τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού που προκλήθηκαν από την πανδημία της Covid-19.

  Τα στοιχεία για τον πληθωρισμά πίεσαν την απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης περίπου, στο 1,32%, ενώ το αμερικανικό δολάριο σημειώνει απώλειες 0,3% σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar.

  "Η πτώση στην απόδοση των ομολόγων και το ασθενέστερο δολάριο παρέχουν κάποια στήριξη στον χρυσό, ο οποίος έχει επιστρέψει προς τα 1.750 δολάρια", επισήμανε σε σημείωμά του ο Craig Erlam,  αναλυτής στην Oanda.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου πρόσθεσε 21,60 δολάρια ή 1,2% για να διαμορφωθεί στα 1.753,30 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από κέρδη 0,3% που σημείωσε την Τρίτη. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το πολύτιμο μέταλλο από τις 29 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

  Ως προς τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 9,6 σεντς ή 0,4% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 23,488 δολάρια ανά ουγγιά.

  Ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,35 σεντς ή 0,3% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 4,3675 δολάρια ανά λίβρα, ενώ η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 28,60 δολάρια ή 2,9%, για να κλείσει στα 1.015,60 δολάρια ανά ουγγιά.

  Τέλος, το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 17,20 δολάρια ή 0,6%, για να διαμορφωθεί ητιμή του στα 2.632,80 δολάρια ανά ουγγιά.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ