Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Αυγ-2021 22:53

  Η MSCI πήρε… πίσω την προσθήκη της Πειραιώς στους δείκτες Small Cap

  Τρ. Πειραιώς: Η αλήθεια για την πρόταση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την απόρριψη από το ΤΧΣ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σύγχυση προκάλεσε η MSCI η οποία πήρε πίσω νεότερη ανακοίνωσή της σχετικά με την Τράπεζα Πειραιώς. 

  Πιο αναλυτικά, ενώ νωρίτερα (βράδυ Παρασκευής) είχε ανακοινώσει ότι η μετοχή της συστημικής τράπεζας εισάγεται από αύριο 10 Αυγούστου στους διεθνείς Small Cap δείκτες, λόγω spin off (Phoenix Vega Mezz), με νέα ανακοίνωσή της αναφέρει ότι… τελικά δεν προστέθηκε στους δείκτες.

  Αυτό εξηγεί και το "μάζεμα" που σημειώθηκε στη μετοχή της Πειραιώς στο ταμπλό του Χ.Α στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης, από το +2,7% και το 1,4890 ευρώ στο αμετάβλητο τελικά κλείσιμο (1,45 ευρώ).

  fhf

  Ο οίκος δεν αναφέρει κάποια λεπτομέρεια σχετικά με την αλλαγή της απόφασής του, και περιορίζεται στο να σημειώσει ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ανακοινώσεις εάν χρειαστεί.

  Πέραν των ανακοινώσεων της MSCI, αξίζει σημειωθεί πως από σήμερα η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς διαπραγματεύεται με νέα ονομαστική αξία 0,95 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στη διανομή των μετοχών της Phoenix Vega Mezz.

  Η διανομή έγινε με αναλογία 1 μετοχή της Phoenix Vega Mezz για κάθε 1 μετοχή της Πειραιώς Financial Holdings που ήδη κατέχουν οι μέτχοι. Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε €1.187.848.861,85 και ο συνολικός αριθμός μετοχών παραμένει αμετάβλητος, δηλαδή 1.250.367.223 κοινές μετοχές.

  Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Phoenix Vega Mezz στην Εναλλακτική Αγορά ΕN.A. PLUS του Χ.Α ξεκινά στις 12 Αυγούστου με τιμή εκκίνησης τα 0,05 ευρώ ανά μετοχή.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ