Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Αυγ-2021 15:58

  Μεικτά πρόσημα για τα futures της Wall καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα

  Wall Street 11.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπό πίεση βρίσκονται τα futures της Wall Street τη Δευτέρα, μετά το διπλό ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500 την Παρασκευή, καθώς οι ανησυχίες για τη αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα πλήττουν την επενδυτική ψυχολογία, ενώ επιβαρυντικά λειτούργησε και η υποβάθμιση από την Goldman Sachs των προβλέψεών της για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας.

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,28%, τα futures του S&P 500 χάνουν 0,14%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται ελαφρώς ανοδικά, κατά 0,11%.

  Την Παρασκευή, τόσο ο δείκτης των blue chips όσο και ο ευρύτερος S&P 500 κατέγραψαν νέα υψηλά, αντλώντας ώθηση από την αισιοδοξία που δημιούργησαν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι αναπτύχθηκε με ισχυρούς ρυθμούς τον Ιούλιο, καθώς δημιουργήθηκαν 943.000 νέες θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 5,4% από 5,9%, προηγουμένως. 

  Εξέλιξη που συνέβαλε στην αντιστάθμιση των ανησυχιών ότι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, κυρίως λόγω της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, θα επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη.

  Ωστόσο, τη Δευτέρα οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας και η ενδεχόμενη υπονόμευση της προσπάθειας ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς η Goldman Sachs υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη στην Κίνα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε αρκετές περιοχές. 

  Η επενδυτική τράπεζα μείωσε τις προοπτικές ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη το τρίτο τρίμηνο στο 2,3% από 5,8%, αν και αύξησε τις προοπτικές του τέταρτου τριμήνου στο 8,5% από 5,8% νωρίτερα. Για το σύνολο του 2021 η νέα πρόβλεψή της κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 8,3% από 8,6% προηγουμένως.

  Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της Κίνας έπληξαν και τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες διευρύνουν τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψαν την Παρασκευή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ