Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 06-Αυγ-2021 10:34

  Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές

  Ανακάμπτει στις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:57

  Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία. 

  Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,09% ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,22% και ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,05%.  

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας καταγράφει πτώση 0,06% και ο δείκτης του Μιλάνου κινείται ανοδικά κατά 0,82%. 

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η ING Groep, ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός οργανισμός της Ολλανδίας, ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου προ φόρων κέρδη β΄ τριμήνου ύψους 2,07 δισ. Ευρώ, χάρη στις χαμηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια και στα αυξανόμενα έσοδα από τέλη. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει προ φόρων κέρδη 1,62 δισ. ευρώ.

  Η γερμανική ασφαλιστική Allianz ανακοίνωσε καλύτερη του αναμενόμενου αύξηση 46% στα κέρδη β΄ τριμήνου και παρείχε αισιόδοξες εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης καθώς ανακύπτει από τις πιέσεις που προκάλεσε η πανδημία στις δραστηριότητες. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,225 δισ. ευρώ στο τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, σε σχέση με τα 1,528 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για κέρδη 2,055 δισ. ευρώ. Πιο αισιόδοξη για τις προοπτικές αυτού του έτους, η εταιρεία τόνισε πως τώρα αναμένει λειτουργικά κέρδη για το 2021 στο υψηλότερο σημείο των εκτιμήσεων για 11-13 δισ. ευρώ.

  Νωρίτερα στην Ασία, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά από τη χθεσινοβραδινή επίδοση των δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και το πώς η αναζωπύρωση των κρουσμάτων επηρεάζει την μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ