Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Αυγ-2021 10:28

  Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

  Ήπιες μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:02

  Μεικτές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα αλλά και στις αποφάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας. 

  Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,05%, ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,30% και ο δείκτης του Λονδίνου Ftse 100 υποχωρεί κατά 0,12%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου καταγράφει άνοδο κατά 0,19% και ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 0,33%.  

  Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,18%. 

  Η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το μέγεθος του προγράμματος αγοράς ομολόγων αμετάβλητο, και διατήρησε το επιτόκιο σταθερό στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%, αλλά έδωσε νέα στοιχεία για το πώς θα ξεκινούσε να αποσύρει την στήριξη. Οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν κάποιες άμεσες αλλαγές στην πολιτική,  παρά την άνοδο του πληθωρισμού μετά το lockdown.  Η ΒοΕ τόνισε πως η νομισματική επιτροπή ψήφισε 7-1 για τη διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 875 δισ. Στερλίνες (1,22 τρισ. Δολάρια), ενώ μόνο o Michael Saunders ψήφισε για μείωση του προγράμματος. Επίσης, ανακοίνωσε πως αναμένει ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 4% στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022. Τον Μάιο ανέμενε 2,5%.

  Ωστόσο πρόσθεσε πως αυτό θα ήταν προσωρινό.

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η Siemens ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη και έσοδα γ΄ τριμήνου, η οποία υπερέβη τις εκτιμήσεις, ενώ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Τα καθαρά κέρδη του γερμανικού βιομηχανικού ομίλου αυξήθηκαν στα 1,35 δισ. ευρώ για την περίοδο μέχρι τις 30 Ιουνίου, έναντι των 539 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο.

  Η Siemens τόνισε πως τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 16,10 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 12,98 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Οι παραγγελίες ενισχύθηκαν στα 20,49 δισ. Ευρώ από τα 13,91 δισ. ευρώ, αποτυπώνοντας την ανάκαμψη της αγοράς.

  Η Merck KGaA αναβάθμισε τις εκτιμήσεις μετά από την ανακοίνωση των κερδών β΄ τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις, κυρίως χάρη στη ζήτηση για εργαστηριακά εργαλεία και προμήθειες από φαρμακευτικές επιχειρήσεις που παράγουν θεραπείες και εμβόλια κατά του κορονοϊού. Τα προσαρμοσμένα EBITDA αυξήθηκαν 46,7% στα 1,6 δισ. ευρώ, έναντι των εκτιμήσεων για 1,46 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

  Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιούνιο, κυρίως χάρη στις κρατήσεις για μεγάλα βιομηχανικά αγαθά, κυρίως από εγχώριους πελάτες. Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία Destatis, εμφάνισαν ότι οι παραγγελίες για αγαθά "made in Germany”, αυξήθηκαν 4,1% σε μηνιαία βάση σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 1,9% και ακολούθησαν την ανοδικά αναθεωρημένη πτώση του 3,2% τον Μάιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ