Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 16:58

  Εναλλαγές προσήμων στην Wall μετά τα αρνητικά στοιχεία-έκπληξη για την απασχόληση

  Wall Street 11.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20.11

  Με εναλλαγές προσήμων κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Wall Street, καθώς το μίνι άλμα - έκπληξη στις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ ανησυχεί τους επενδυτές σε σχέση με την πορεία της οικονομίας.

  Στο ταμπλό ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 9,41 μονάδες ή 0,03%, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 3,01 μονάδες ή 0,07%, ενώ ο  τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει άνοδο 31,6 μονάδες ή 0,22%.

  Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας άγγιξαν την προηγούμενη εβδομάδα τις 419.000, αριθμό πολύ υψηλότερο των 350.000 που εκτιμούσαν αναλυτές σε έρευνα του Dow Jones, αλλά και των 368.000 της προ-προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

  Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινήθηκε πτωτικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, κινούμενη περί το 1,29%.

  "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το άλμα των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας είναι μια αρνητική έκπληξη και πλήγμα για το μομέντουμ της συνεχώς βελτιούμενης κατάστασηε στο πεδίο της απασχόλησης", σημειώνει ο Mike Loewengart, γενικός διευθυντής επενδυτικής στρατηγικής στην E-Trade. "Ο απογοητευτικός αυτός αριθμός θα προκαλέσει ένα μίνι σοκ στο σύστημα, ωστόσο πολλοί θα το δουν ως βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα στην αγορά εργασίας. Πιθανότητα οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στο δάσος και όχι στο δέντρο", προσθέτει.

  Ο Dow απέχει λιγότερο από 1% από το ιστορικό υψηλό του, 

  Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα β' τριμήνου συνεχίζονται, με τη μετοχή της AT&T να κερδίζει 1%, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η μετοχή της CSX κερδίζει 2%, μετά την ανακοίνωση του διπλασιασμού των κερδών της σιδηροδρομικής εταιρείας.

  Η Texas Instruments ωστόσο αναμένεται να βαρύνει αρνητικά στον τεχνολογικό κλάδο, υποχωρώντας κατά 4%, καθώς η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, παρά τα ισχυρά αποτελέσματά της, αναθεώρησε επί τα χείρω το guidance της για το γ' τρίμηνο.

  H American Airlines ανακοίνωσε κέρδη στο β' τρίμηνο για πρώτη φορά μετά από πέντε συναπτά τρίμηνα ζημιών, χάρη στην ανάκαμψη των ταξιδίων και την κρατική ενίσχυση. 

  Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα εταιρείες που αντιστοιχούν στο 15% του S&P 500, με το 88% εξ αυτών να ξεπερνά τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη τους, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Όσον αφορά τα έσοδα, καλύτερα των προβλέψεων έχουν κινηθεί σε ποσοστό 84%.

  Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους - μεταξύ άλλων - οι Intel και Twitter.

  Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow, 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Salesforce, Nike, Apple, ενώ των απωλειών εκείνες των Travelers Cos., JP Morgan, American Express.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ