Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Ιουλ-2021 10:24

  Διατηρούν τα κέρδη τους οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της ΕΚΤ

  Ισχυροποιείται η άνοδος στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδικό έδαφος συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Πέμπτης ακολουθώντας τα κέρδη σε ΗΠΑ και Ασία και ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

  Το Δ.Σ. της ΕΚΤ αποφάσισε να αναθεωρήσει το guidance στα επιτόκια της κεντρικής τράπεζας, μετά την πρόσφατη αναμόρφωση του στόχου για τον πληθωρισμό και προκειμένου να υπογραμμίσει τη δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει την διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής για την επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού. 

  Σε αυτό το πλαίσιο η ΕΚΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι προς στήριξη του συμμετρικού στόχου για ρυθμό πληθωρισμού 2% μεσοπρόθεσμα το Δ.Σ. περιμένει τα βασικά επιτόκια να παραμένουν στα υφιστάμενα ή σε χαμηλότερα επίπεδα μέχρι να δει τον πληθωρισμό να φτάνει το 2% πολύ πριν από το τέλος του χρονικού ορίζοντα προβολής που εξετάζει και για µεγαλύτερη διάρκεια για το υπόλοιπο του ορίζοντα προβολής και μέχρι να κρίνει ότι η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στον υποκείμενο πληθωρισμό είναι αρκετά μεγάλη για να είναι συμβατή με τον πληθωρισμό να σταθεροποιείται στο 2% σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. 

  Αυτό μπορεί να συνεπάγεται μια μεταβατική περίοδο οπου ο πληθωρισμός είναι μετρίως πάνω από τον στόχο, προσθέτει η ΕΚΤ. 

  Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. της ΕΚΤ τονίζει ότι συνεχίζει να περιμένει οι αγορές των ομολόγων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία (PEPP) το τρέχον τρίμηνο να διενεργηθούν με ρυθμό "σημαντικό υψηλότερο από ό,τι τους πρώτους μήνες του έτους", στέλνοντας νέο σήμα στις αγορές ότι η πρόσφατη άνοδος του πληθωρισμού δεν θα επηρεάσει την ιδιαίτερα διευκολυντική κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής

  Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1% στις 458,33 μονάδες. 

  Ο γερμανικός δείκτης DAX κερδίζει 0,9% στις 15.556,51 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,7% στις 6.509,87 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 6.998,69 μονάδες. 

  Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,9%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει άνοδο 1,1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ