Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 15-Ιουλ-2021 18:44

  Κάτω από το 0,7% παραμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

  Κάτω από το 0,7% παραμένει η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διατηρείται η ανοδική τάση στην δευτερογενή αγορά ομολόγων με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να διατηρείται κάτω από το 0,7%.

  Το θετικό κλίμα στις αγορές ομολόγων τόσο στην ευρωζώνη όσο και στις ΗΠΑ συντηρείται από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, J. Powel, ο οποίος υποστήριξε και σήμερα ότι η άνοδος του πληθωρισμού στις ΗΠΑ θα είναι παροδική και επαναβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την ιδιαίτερα υποστηρικτική πολιτική έως ότου επιβεβαιωθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

  Στην Ευρωζώνη, η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε τον Μάιο μηνιαία υποχώρηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου (-1%, εκτίμηση: -0,3%, Απρίλιος: 0,6%).

  Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 84 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 54 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,68% από 0,73%, έναντι -0,33% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,01% από 1,03%.

  Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,1818 δολ. από 1,1825 δολ. που άνοιξε η αγορά.

  Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1809 δολ.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ