Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 14-Ιουλ-2021 22:40

  Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% με "βαρίδι" τον μη συμβιβασμό στον OPEC+

  Πετρέλαιο: Απώλειες άνω του 2% με "βαρίδι" τον μη συμβιβασμό στον OPEC+
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με απώλειες έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, αφού δέχθηκαν πιέσεις από τα στοιχεία που έδειξαν μείωση στη ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, και ενώ οι traders παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον OPEC+ με ζητούμενο να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα στη διαφωνία Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ όσον αφορά τη συμφωνία για αύξηση της παραγωγής.   

  Ειδικότερα, ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία στον OPEC+ όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου.

  "Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών συνεχίζονται", ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το Reuters.

  Νωρίτερα, το ίδιο πρακτορείο είχε μεταδώσει, επικαλούμενο πηγή του OPEC+, πως Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν σε συμβιβασμό για την παραγωγή πετρελαίου, παρέχοντας στα ΗΑΕ τη δυνατότητα για μεγαλύτερη παραγωγή.

  Το δημοσίευμα ανέφερε πως σύμφωνα με την πηγή, η παραγωγή των ΗΑΕ θα διαμορφωνόταν στα 3,65 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα μετά τη λήξη της ισχύουσας συμφωνίας τον Απρίλιο του 2022.

  Εν τω μεταξύ, η ίδια πηγή ανέφερε πως δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση του OPEC+.

  Οι έμποροι επεξεργάστηκαν επίσης τα εβδομαδιαία στοιχεία για την προσφορά πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι τα εγχώρια αποθέματα σε αργό μειώθηκαν για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα. Επιπλέον, μειώθηκε η τεκμαιρόμενη ζήτηση για βενζίνη κίνησης, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση των αποθεμάτων του καυσίμου.

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 2,12 δολάρια ή 2,8%, για να διαμορφωθεί στα 73,13 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

  Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 1,73 δολάρια ή 2,3%, στα 74,76 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ