Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 13-Ιουλ-2021 21:29

  Μικρά κέρδη για τον χρυσό

  Κάτω από τα 1.700 δολάρια ο χρυσός, με απώλειες 1,8% για την εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με άνοδο έκλεισε ο χρυσός την Τρίτη, βρίσκοντας στήριξη στα κυβερνητικά στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα. 

  Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις διευρύνονται στην αμερικανική οικονομία.

  Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των οικονομολόγων. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε στο 5,4% από το 5% που ήταν τον Μάιο.

  Η διαπραγμάτευση του πολύτιμου μετάλλου παρουσίασε σημαντικές διακυμάνσεις μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να αφομοιώσουν τις πληροφορίες, δήλωσε στο MarketWatch ο Jason Teed, συνδιαχειριστής χαρτοφυλακίου του Gold Bullion Strategy Fund. 

  "Στο μέλλον, ο χρυσός μπορεί να παραμείνει σχετικά ευμετάβλητος, καθώς οι αγορές πιθανότατα θα δυσκολευτούν να αφομοιώσουν τα δεδομένα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και την επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ παράλληλα θα εξετάζουν τις πιθανές απειλές από την covid-19 σε παγκόσμιο επίπεδο", πρόσθεσε ο ίδιος.

  "Η άνοδος του πληθωρισμού θα πρέπει να στηρίξει το πολύτιμο μέταλλο, καθώς ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα του πληθωρισμού", δήλωσε ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets.

  Παρόλα αυτά, η άνοδος του πληθωρισμού δεν είναι απαραίτητα ευνοϊκή εξέλιξη για τον χρυσό, "αν αυτό σημαίνει ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρόκειται να σφίξει το ζωνάρι, αυξάνοντας το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων", όπως τόνισε ο ίδιος. 

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 4 δολάρια ή 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.809,90 δολάρια ανά ουγγιά.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,4%, στα 26,14 δολάρια ανά ουγγιά. Στους ίδιους ρυθμούς, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 0,2% στα 4,31 δολάρια ανά ουγγιά.

  Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου διολίσθησε κατά 1,1% στα 1.111,20 δολάρια ανά ουγγιά και το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 0,9% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 2.832,50 δολάρια ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ