Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Ιουλ-2021 21:39

  Μικρές απώλειες για τον χρυσό που κράτησε όμως το επίπεδο των $1.800

  Μικρές απώλειες για τον χρυσό που κράτησε όμως το επίπεδο των $1.800
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με το αριστερό ξεκίνησε ο χρυσός την εβδομάδα, καθώς η ενίσχυση του δολαρίου και η άνοδος των μετοχών που κινούνται σε νέα υψηλά άσκησαν πιέσεις στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, που ωστόσο κράτησε το επίπεδο των 1.800 δολαρίων για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

  Ο δείκτης ICE U.S. Dollar, ο οποίος καταγράφει την κίνηση του δολαρίου σε σύγκριση με ένα καλάθι νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,1% τη Δευτέρα.

  Ορισμένοι αναλυτές αποδίδουν την πτώση του κίτρινου μετάλλου και στη διάθεση κατοχύρωσης κερδών των επενδυτών μετά τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε σημείωσε την ισχυρότερη άνοδο τις τελευταίες επτά εβδομάδες.

  "Οι τιμές του χρυσού υποχωρούν για ακόμη μια φορά από τα υψηλά τους αφού σημείωσαν την καλύτερη απόδοσής τους σε επτά εβδομάδες", σημειώνει ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της AvaTrade, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι εντεινόμενες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα θα παράσχουν στήριξη στην τιμή του χρυσού.

  Έτσι, το συμβόλαιο Αυγούστου για τον χρυσό υποχώρησε την Δευτέρα κατά 4,70 δολάρια ή κατά 0,3% και έκλεισε στα 1.805,90 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδο κατά 0,6% που κατέγραψε την Παρασκευή. 

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το ασήμι παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο, κλείνοντας στα 26,24 δολάρια η ουγγιά, ενώ ο χαλκός παράδοσης Σεπτεμβρίου έχασε 3 σεντς ή 0,7% και τερμάτισε την ημέρα στα 4,32 δολάρια η λίβρα.

  Το συμβόλαιο Οκτωβρίου για την πλατίνα ενισχύθηκε κατά 2,5% και έκλεισε στα 1.123 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,7% και ολοκλήρωσε την ημέρα στα 2.859,30 δολάρια η ουγγιά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ