Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 16:55

  Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall - "Άλμα" 400 μονάδων ο Dow Jones

  Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall - "Άλμα" 400 μονάδων ο Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.35

  Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με την αγορά να προσπαθεί να ανακτήσει τον βηματισμό της μετά τη χθεσινή "βουτιά", αφού οι ανησυχίες για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης έστειλαν τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο. 

  Σήμερα, το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ κινείται ανοδικά κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,342%, ενώ χθες είχε διολισθήσει ακόμα και στο 1,25%.

  "Εντέλει, η πτώση των αποδόσεων θα αποδειχθεί ευνοϊκή για τις μετοχές", σχολίασε η Ipek Ozkardeskaya, αναλύτρια της Swissquote, σε σημείωμα της την Παρασκευή. 

  "Η ρητορική της αγοράς μετατοπίζεται από τον παροδικό πληθωρισμό στην παροδική ανάκαμψη και αυτό είναι πιθανότατα που διατηρεί αυξημένες τις εισροές στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα, σε συνδυασμό με την εποχικά χαμηλή έκδοση κρατικών ομολόγων τον Ιούλιο", επισήμανε η ίδια.

  "Ως εκ τούτου, η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων και η άνοδος  των μετοχών είναι η πιο λογική αντίδραση της αγοράς", έγραψε η Ozkardeskaya.

  Σε έκθεσή της η Bank of America βλέπει επιστροφή στην ανοδική πορεία για τις αποδόσεις των 10ετών αμερικάνικων ομολόγων, καθώς η αντίσταση από την επιβράδυνση της ανάπτυξης αντιστρέφεται. Αυτό, με τη σειρά του θα οδηγήσει σε νέα υπεραπόδοση της τάξης του 10% για τις κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών και των μετοχών αξίας σε σχέση με τις μετοχές ανάπτυξης καθώς και σε 15% υπεραπόδοση για τα μετοχές του τραπεζικού κλάδου, όπως επισημαίνει η BofA.

  Επιπλέον, η Capital Economics επισημαίνει πως η δυναμική στην αγορά αμερικάνικων ομολόγων έχει αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Fedστις 15-16 Ιουνίου, οι πραγματικές αποδόσεις γενικά αυξήθηκαν, ειδικά στις βραχυπρόθεσμες διάρκειες, με τους επενδυτές να αποτιμούν πλέον την έλευση της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.  Πιο πρόσφατα όμως, οι πραγματικές αποδόσεις και έχουν υποχωρήσει, γεγονός που δείχνει ότι οι επενδυτές μπορεί να επανεξετάσουν τις προοπτικές για την οικονομική ανάπτυξη και να γίνουν πιο απαισιόδοξοι.

  Παράλληλα, ο οίκος αμφιβάλλει ότι οι αγορές θα σημειώσουν και ισχυρή διόρθωση. Η Capital Evonomics συνεχίζει να αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει έντονα φέτος. Πιστεύει επίσης ότι, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες αγορές, οι κεντρικές τράπεζες θα προχωρήσουν προσεκτικά, ομαλοποιώντας την πολιτική τους με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς καθώς οι οικονομίες τους γίνονται πιο ικανές να αντιμετωπίσουν τις πιο "σφιχτές" χρηματοοικονομικές συνθήκες.

  Δείκτες - Στατιστικά

  Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones προσθέτει περίπου 400 μονάδες κινούμενος στα επίπεδα των 34.850, ο ευρύτερoς S&P 500 ενισχύεται κατά 1% και κινείται σε επίπεδα νέου ρεκόρ στις 4.365 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,87% "αγγίζοντας" τις 14.700 μονάδες.

  Στη χθεσινή συνεδρίαση και οι τρεις δείκτες έκλεισαν μακριά από τα χαμηλά της ημέρας, ωστόσο κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση τους για τις τελευταίες τρεις εβδομάδας. 

  Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow Jones και ο S&P 500 βρίσκονται σε τροχιά κερδών κάτω του 0,1%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,2% περίπου. 

  Στις επιμέρους μετοχές, η Goldman Sachs προσθέτει 1,27 δολάρια, ή 2,1%, ενώ ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι JPMorgan (+2,17%), η American Express (+2,27%) και η Caterpillar (+2,55%). 

  Στα εταιρικά νέα, η Philip Morris International ανακοίνωσε σχέδια για την εξαγορά της Vectura Group PLC, μιας βρετανικής φαρμακευτικής επιχείρησης που ειδικεύεται στα εισπνεόμενα φάρμακα, έναντι 1,24 δισ. δολαρίων σε μετρητά, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να επεκταθεί σε προϊόντα πέρα από τον καπνό και τη νικοτίνη. Οι μετοχές της Philip Morris σημείωσαν άνοδο 0,2% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

  Επιπλέον, η Levi Strauss ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων της Wall Street και αύξησε τις προβλέψεις της για το έτος.

  Στα μάκρο της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 1,3% τον Μάιο, καθώς οι επιχειρήσεις έσπευσαν να συμβαδίσουν με την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

  Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι χονδρικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Μάιο και είναι αυξημένες κατά 37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ