Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Ιουλ-2021 21:35

  Έχασε το ανοδικό σερί ο χρυσός, κράτησε τα 1.800 δολάρια

  Σε χαμηλό σχεδόν 9 μηνών έσπρωξαν τον χρυσό τα ομόλογα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές απώλειες κατέγραψε η τιμή του χρυσού την Πέμπτη, σπάζοντας το ανοδικό σερί πέντε συνεδριάσεων, με την πτώση της απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και της τιμής του δολαρίου να ασκούν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

  Παράλληλα, οι απώλειες στη Wall Street, παρόλο που οι βασικοί δείκτες απομακρύνθηκαν από τα χαμηλά ημέρας σβήνοντας μέρος των ζημιών, είχαν ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να ρευστοποιήσουν κάποιες από τις τοποθετήσεις τους με κέρδη, όπως ο χρυσός.

  Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό περίπου πέντε μηνών, με τη "βουτιά" των κρατικών χρεογράφων να προκαλεί αμφιβολίες στους επενδυτές για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ. Το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ βρίσκεται στο 1,285%, υποχωρώντας κατά 3,4 μονάδες βάσης, ενώ ενδοσυνεδριακά έπεσε μέχρι και στο 1,245%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου υποχώρησε κατά 1,90 δολάρια ή 0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.800,20 δολάρια ανά ουγγιά. Ενδοσυνεδριακά το πολύτιμο μέταλλο κινήθηκε ανοδικά για μεγάλο διάστημα και φαινόταν ότι θα κατάφερνε να σημειώσει κέρδη για έκτη συνεχόμενη ημέρα, ισοφαρίζοντας το καλύτερο ανοδικό σερί του από την περίοδο που έληξε στις 20 Μαΐου.

  Την τιμή του χρυσού πάνω από τα 1.800 δολάρια κράτησε η εντεινόμενη ανησυχία για την περαιτέρω δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης, με τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται ραγδαία, αναγκάζοντας αρκετές χώρες να επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα που πλήττουν την οικονομική δραστηριότητα και στρέφουν τους επενδυτές σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός.

  Ο Chintan Karnani, αναλυτής στην Insignia Consultants, εκτίμησε πως μια διάσπαση του πολύτιμου μετάλλου πάνω από τα 1.821,40 δολάρια θα πυροδοτήσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο για τον χρυσό. 

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 14,2 σεντς για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 25,987 δολάρια ανά ουγγιά. Ενδοσυνεδριακά το ασήμι σημείωσε υψηλό στα 26,31 δολάρια ανά ουγγιά.

  Η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 7,40 δολάρια ή 0,7%, για να διαμορφωθεί η τιμή της στα 1.074,50 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε 38,10 δολάρια ή 1,3%, για να κλείσει στα 2.810,20 δολάρια ανά ουγγιά.

  Τέλος, ο χαλκός παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 5,8 σεντς ή 1,3%, για να κλείσει στα 4,2645 δολάρια ανά λίβρα.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ