Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 22:21

  Κέρδη άνω του 1% στην εβδομάδα για το πετρέλαιο - Δεν βγήκε "λευκός καπνός" στον OPEC+

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το αργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.50

  Μικρές απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή, με τους traders να έχουν στραμμένο το βλέμμα στη συνεδρίαση του OPEC+ όπου συνεχίστηκε η συζήτηση σχετικά με την πρόταση για αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως ανά μήνα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο, ώστε να διατεθούν στην αγορά επιπλέον 2 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως για το υπόλοιπο του 2021.

  Εντέλει ο OPEC+ δεν κατέληξε ούτε σήμερα σε συμφωνία για την πολιτική παραγωγής πετρελαίου, αφού τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπλόκαραν ορισμένες πτυχές της συμφωνίας, και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν τη Δευτέρα. 

  Ο OPEC+ συμφώνησε την Παρασκευή να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2021 και να παρατείνει τις υπόλοιπες περικοπές έως το τέλος του 2022, αντί να τερματιστούν τον Απρίλιο του 2022.

  Τα ΗΑΕ συμφώνησαν να διοχετεύσουν περισσότερο πετρέλαιο στην αγορά, αλλά αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την χρονική επέκταση των περικοπών.

  "Οι συνομιλίες συνεχίζονται τη Δευτέρα", ανέφερε ο OPEC+, σε ανακοίνωσή του.

  Σημειώνεται πως όλες οι αποφάσεις του OPEC+ απαιτούν ομόφωνη έγκριση, γεγονός που σημαίνει ότι τα ΗΑΕ θα μπορούσαν ακόμη και να εκτροχιάσουν μια συμφωνία. Όπως μετέδωσε το Reuters, η Ρωσία πρότεινε να δοθεί ένα περιθώριο μίας ή δύο ημερών στις συνομιλίες με προοπτική να επιτευχθεί συμφωνία.

  Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ΗΑΕ υποστηρίζουν ότι το βασικό όριο παραγωγής που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό του μεγέθους του περιορισμού της παραγωγής θα πρέπει να αρθεί, χρησιμοποιώντας ως σημείο αναφοράς την παραγωγή της χώρας τον Απρίλιο του 2020 ύψους 3,841 εκατ. βαρελιών ημερησίως έναντι 3,16 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Οκτώβριο του 2018. Αυτό θα επέτρεπε στα ΗΑΕ να αντλήσουν περισσότερο αργό.

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου  υποχώρησε κατά 7 σεντς ή 0,1% και έκλεισε στα 75,16 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε εβδομαδιαία βάση το WTI σημείωσε κέρδη 1,5%.

  Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε κατά 33 σεντς ή 0,4% την Παρασκευή, για να κλείσει στα 76,17 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με κέρδη 1,1% στην εβδομάδα.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ