Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Ιουλ-2021 21:37

  Δεύτερη σερί ημέρα κερδών για τον χρυσό

  Γιατί η πρόσφατη πτώση του χρυσού δεν αποτελεί αγοραστική ευκαιρία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεύτερη διαδοχική ημέρα κερδών για τον χρυσό μετά την ελαφρά υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου από το υψηλό τριών μηνών που σημείωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar το δολάριο κατέγραψε απώλειες 0,1%, αφού η τιμή του κινήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Ένα ισχυρότερο δολάριο καθιστά τα συνδεδεμένα με το αμερικανικό νόμισμα πολύτιμα μέταλλα πιο ακριβά για τους αγοραστές.

  Για τον Ιούνιο ο χρυσός υποχώρησε κατά 7%, πτώση που αποδόθηκε στη συζήτηση για μείωση των νομισματικών διευκολύνσεων από την κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, με στόχο την αύξηση των επιτοκίων, η οποία θα επιβάρυνε τις τιμές του χρυσού που δεν αποδίδουν, παρατήρησε σε έκθεσή του ο Fawad Razaqzada, αναλυτής της ThinkMarkets.

  Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το πολύτιμο μέταλλο, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση τείνει να αυξηθεί κατά το τρίτο τρίμηνο. Ο Razaqzada τόνισε ότι μόνο η ραγδαία άνοδος του κρατικού χρέους, σε συνδυασμό με το 10ετές κρατικό ομόλογο των ΗΠΑ (1,474%) να κυμαίνεται κάτω από το 1,50% και μια αλλαγή στη στάση της Fed για τη νομισματική χαλάρωση νωρίτερα του αναμενόμενου, θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την αισιόδοξη πρόβλεψή του για τον χρυσό.

  Όπως είπε, "το γεγονός ότι όλες οι άλλες σημαντικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων διατηρούν μεγάλο μέρος των κερδών τους οφείλεται στα κίνητρα. Από αυτή την άποψη ο χρυσός φαίνεται υποτιμημένος". 

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 5,20 δολάρια ή 0,3%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.776,80 δολάρια ανά ουγγιά. 

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 8 δολάρια ή 0,7% για να διαμορφωθεί η τιμή της στα 1.080 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από άνοδο 0,2% την Τετάρτη.

  Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 10,80 δολάρια ή 0,4%, για να κλείσει στα 2.768,90 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από άνοδο 3,7% χθες.

  Το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για τον χαλκό έχασε 5,3 σεντς ή 1,2%, για να κλείσει στα 4,236 δολάρια ανά λίβρα, μετά από άνοδο 0,6% την Τετάρτη, ενώ απώλειες 0,4% κατέγραψε και το ασήμι κλείνοντας στα 26,01 δολάρια ανά ουγγιά. 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ