Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιουν-2021 19:25

  Βρετανία: Αποσύρουν τις αιτήσεις τους οι εταιρείες crypto για την εγγραφή τους στην FCA

  Βρετανία: Αποσύρουν τις αιτήσεις τους οι εταιρείες crypto για την εγγραφή τους στην FCA
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών crypto εγκαταλείπει την προσπάθεια να ολοκληρώσει τις διαδικασίες με τις βρετανικές χρηματοοικονομικές αρχές για την παροχή υπηρεσιών καθώς εντείνεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, ο εποπτικός έλεγχος στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο, μεταδίδει το Reuters.

  Η βρετανική Χρηματοοικονομική Αρχή (FCA) απαγόρευσε το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια παγκοσμίως, από το να ασκεί νόμιμη δραστηριότητα στη Βρετανία, σημειώνει το πρακτορείο. 

  Τα στοιχεία για τις εγγραφές δείχνουν ότι ο αριθμός αυτών που αποσύρθηκαν σημείωσε άλμα 25% σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της FCA, προσθέτοντας ότι το Binance απέσυρε την αίτηση του στα μέσα Μαΐου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

  Οι εταιρείες του κλάδου είναι υποχρεωμένες να εγγραφούν στην FCA, η οποία εποπτεύει τη συμμόρφωση με τους νόμους για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, πριν ξεκινήσουν να δραστηριοποιούνται. 

  Μόλις έξι εταιρείες έχουν εγγραφεί, με δεκάδες άλλες να αξιολογούνται, χωρίς ακόμα να θεωρούνται "ικανές και κατάλληλες". Περίπου 64 απέσυραν τις αιτήσεις τους, από 51 αρχές Ιουνίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αρχής. 

  Ένας εκπρόσωπος του Binance δεν θέλησε να σχολιάσει, αν και επισήμανε ότι η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές και τις υπηρεσίες του νόμου για να "ενισχύσει την ασφάλεια και βιωσιμότητα της βιομηχανίας, παρέχοντας ταυτόχρονα τις καλύτερες υπηρεσίες και προστατεύοντας τους χρήστες".


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ