Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Ιουν-2021 13:28

  Βρετανία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

  Βρετανία: Απαγορεύτηκε η λειτουργία του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τη λειτουργία του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο απαγόρευσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Συγκεκριμένα η χρηματοοικονομική αρχή της χώρας δήλωσε το Σάββατο ότι η Binance Market Limited, και συγκεκριμένα το τμήμα της συγκεκριμένης εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν επιτρέπεται να αναλάβει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην χώρα". 

  Από τις 30 Ιουνίου, η εταιρεία πρέπει να πρoσθέσει μια ειδοποίηση στον ιστότοπό της και στις εφαρμογές που εμφανίζονται στους χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου με το εξής κείμενο: 

  Η Βinance Markets Limited δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λόγω της επιβολής απαιτήσεων από την Βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (FCA)  η Binance Markets Limited δεν επιτρέπεται προς το παρόν να αναλάβει ρυθμιζόμενες δραστηριότητες χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της FCA (Financial Conduct Authority). (Καμία άλλη οντότητα στον Όμιλο Binance δεν έχει καμία μορφή εξουσιοδότησης, έγγραφής ή άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την πραγματοποίηση δραστηριότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο)

  Η Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο από όρους συναλλαγών, ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη δική του αγορά κρυπτονομισμάτων στην Βρετανία. Ωστόσο ήταν μία από τις πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που απέσυραν τις αιτήσεις για εγγραφή στην FCA λόγω της μη τήρησης όλων όσων απαιτούνται για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

  Ένας εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο CNBC: "Η ειδοποίηση της FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στο Binance.com... Η σχέση μας με τους χρήστες μας δεν έχει αλλάξει".

  Ένας εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο CNBC: "Η ειδοποίηση της FCA στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στις υπηρεσίες που παρέχονται στο Binance.com ... Η σχέση μας με τους χρήστες μας δεν έχει αλλάξει". 

  "Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τις ρυθμιστικές αρχές και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά όλες τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. "Παρακολουθούμε στενά την αλλαγή πολιτικών, κανόνων και νόμων σε αυτόν τον νέο χώρο".

  Η FCA δεν είναι η μόνη ρυθμιστική αρχή που προέβη σε μία τέτοια κίνηση. Ο Οργανισμός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Binance δραστηριοποιείται στη χώρα χωρίς την άδειά της.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ