Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιουν-2021 22:37

  Συνέχισε το ανοδικό σερί το πετρέλαιο με κέρδη άνω του 3% στην εβδομάδα

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το αργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου τη συνεδρίαση της Παρασκευής, καταγράφοντας την πέμπτη σερί ανοδική εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για ενίσχυση της ζήτησης εν μέσω της προοπτικής για οικονομική ανάκαμψη παγκοσμίως.

  Ο λόγος για τη "συνεχόμενα κέρδη είναι πολύ απλός: η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου επανέρχεται ταχύτερα από την προσφορά", επισήμανε σε ημερήσια έκθεση ο Phil Flynn, ανώτερος αναλυτής στην Price Futures Group. "Η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου σβήνει και ο OPEC+ φαίνεται απρόθυμος να προσθέσει πάρα πολλά βαρέλια, ακόμη και αν είναι ξεκάθαρο ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου ικετεύει για περισσότερα".

  Στη συνεδρίαση του OPEC+ της 1ης Ιουλίου αναμένεται να ληφθεί απόφαση για την αύξηση της παραγωγής και πόσο. αν θα αυξήσουν την παραγωγή τους και πόσο.

  Εκτιμάται ότι ο OPEC+ θα κινηθεί επιφυλακτικά ως προς την αύξηση της παραγωγής του, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές σημειώνουν ότι ίσως ο OPEC+ αυξήσει την παραγωγή του περισσότερο από όσο αναμένεται παρακινημένος από την αυξανόμενη ζήτηση.

  Ο Eugen Weinberg, αναλυτής εμπορευμάτων στην Commerzbank, ανέφερε σε σημείωμά του πως ο OPEC+ θα μπορούσε να προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα σε περαιτέρω αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια ημερησιώς, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο, επεκτείνοντας την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούλιο.

  Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε75 σεντς ή 1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 74,05 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας υψηλό 2,5 ετών. Σε εβδομαδιαία βάση το WTI σημείωσε άνοδο 3,9%.

  Σε αντίστοιχους ρυθμούς κινήθηκε το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου, το οποίο ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 57 σεντς ή 0,8% στα 75,38 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, ενώ το συμβόλαιο του εμπροσθοβαρή μήνα Αυγούστου πρόσθεσε 62 σεντς ή 0,8% στα 76,18 δολάρια το βαρέλι, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Οκτωβρίου 2018. Το Brent κατέγραψε άνοδο 3,6% στην εβδομάδα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ