Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 25-Ιουν-2021 11:59

  Κίνα: Ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα των τραπεζών

  Κίνα: Ξεπέρασαν το 1 τρισ. δολάρια τα συναλλαγματικά αποθέματα των τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αποθέματα των κινεζικών τραπεζών σε ξένο νόμισμα έχουν ξεπεράσει τα 1 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά, δημιουργώντας μια ευκαιρία για το Πεκίνο να επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία για τα κεφάλαια να βγουν από τη χώρα.

  Το ποσό έχει αυξηθεί καθώς η υψηλή ζήτηση για κινεζικά αγαθά στη διάρκεια της πανδημίας, έχει αυξήσει τα κέρδη των εξαγωγικών επιχειρήσεων, ενώ η ανθεκτική οικονομία και η ενίσχυση του νομίσματα έχουν προσελκύσει διεθνείς επενδυτές για να πουλήσουν δολάρια έναντι γουάν, για να αγοράσουν κινεζικές μετοχές και ομόλογα.

  Οι τραπεζικές καταθέσεις σε ξένο νόμισμα αυξήθηκαν περισσότερο από 260 δισ. δολάρια στη χρήση μέχρι τον Μάιο, την μεγαλύτερη από το 2002 που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

  Ωστόσο, παρά την αύξηση των εισροών, οι κινεζικές τράπεζες δεν έχουν πολλά κανάλια για να χρησιμοποιήσουν το συνάλλαγμα τους.

  Ένας τρόπος είναι να το πουλήσουν εντός συνόρων, αλλά αυτό εντείνει τις πιέσεις στο γουάν, το οποίο ήδη διαπραγματεύεται σε υψηλό πέντε ετών έναντι καλαθιού νομισμάτων.

  Κάτι που προκαλεί πρόβλημα στο Πεκίνο και καθιστά επιτακτική την ανάγκη να μεταρρυθμίσει την αγορά ξένου συναλλάγματος και να χαλαρώσει τα capital controls.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ