Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Ιουν-2021 16:03

  Κέρδη για τα futures της Wall μετά από ένα μπαράζ από μάκρο

  Κέρδη για τα futures της Wall μετά από ένα μπαράζ από μάκρο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών.

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 149 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 προσθέτουν 19,85 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, ο οποίος χθες σημείωσε το 16ο ρεκόρ του για το 2021, κερδίζουν 86,50 μονάδες. 

  Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται σήμερα στα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην αξιολόγηση που διενεργεί η Federal Reserve για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. 

  Τα στοιχεία έδειξαν νέα υποχώρηση στον αριθμό των Αμερικανών που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να ανακάμπτει από την πανδημία. 

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν κατά 7.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 411.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. 

  Οι αιτήσεις είχαν σκαρφαλώσει σε ρεκόρ τον Απρίλιο του 2020, ξεπερνώντας τις 6,1 εκατ. στο αποκορύφωμα της κρίσης της πανδημίας. Η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας έχει βοηθήσει να υποχωρήσουν σημαντικά, αν και παραμένουν πάνω από τα επίπεδα των 200.000-250.000 που θεωρούνται συμβατά με μια υγιή αγορά εργασίας. 

  Μια διαφορετική έκθεση του υπουργείου Εμπορίου, επιβεβαίωσε παράλληλα τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του έτους.

  Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,4% το προηγούμενο τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην τρίτη εκτίμηση της ανάπτυξης για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η τελευταία μέτρηση είναι αμετάβλητη από την προηγούμενη εκτίμηση που ανακοινώθηκε τον Μάιο. 

  Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 10%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Τέλος, τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών έδειξαν αύξηση 2,3% τον Μάιο μετά την πτώση του Απριλίου κατά 1,3%. Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 2,8% στα 88,1 δισ. δολ. τον Μάιο σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ