Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Ιουν-2021 22:03

  Απώλειες για το αργό εν μέσω εικασιών για τις επόμενες κινήσεις του OPEC+

  ΙΕΑ: Η διεθνής ζήτηση για πετρέλαιο δεν αναμένεται να ενισχυθεί από την κυκλοφορία εμβολίου για μεγάλο μέρος του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αργού μετά το χθεσινό τους κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από το 2018, με τους επενδυτές να ζυγίζουν τις πιθανότης ο OPEC και οι σύμμαχοι του (OPEC+) να συμφωνήσουν και σε νέες αυξήσεις της παραγωγής καθώς οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορονοϊού. 

  Ο OPEC+ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα και η Ρωσία φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξετάζει να προτείνει την αύξηση της παραγωγής από τον Αύγουστο. 

  Η πρόοδος που έχουν καταγράψει οι μεγαλύτερες οικονομίες στις εμβολιαστικές εκστρατείες έχει δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και την κατανάλωση, οδηγώντας σε ισχυρά κέρδη τις τιμές του πετρελαίου. Ο OPEC και οι σύμμαχοι του έχουν καταλήξει σε μια στρατηγική σταδιακής επαναφοράς της προσφοράς που απομάκρυναν από την αγορά λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Η επιστροφή της ζήτησης ωστόσο έχει αρχίσει να δοκιμάζει την στρατηγική αυτή, με κάποια μέλη του OPEC να έχουν συζητήσει την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης της παραγωγής, με έναρξη από τον Αύγουστο. Η επόμενη συνεδρίαση του OPEC+ είναι την 1η Ιουλίου. 

  Σε αυτο το κλίμα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου, το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, υποχώρησε κατά 60 cents ή 0,8% στα 73,06 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

  Το συμβόλαιο του Αυγούστου έχασε 27 cents ή 0,4% στα 72,85 δολ. το βαρέλι. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ