Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 18-Ιουν-2021 16:00

  Απώλειες για τα futures της Wall, "βαρίδι" και οι δηλώσεις Bullard

  Wall Street 21.08.2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να οδεύουν για εβδομαδιαίες απώλειες καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Federal Reserve για την οικονομική ανάκαμψη, τον πληθωρισμό και την πορεία των επιτοκίων. 

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κατρακυλούν 286 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν 27,95 μονάδες. Τα futures του Nasdaq-100 χάνουν 72,25 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο Dow Jones συμπλήρωσε χθες τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις που αποτελεί το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Ιανουάριο. 

  Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow οδεύει για συνολικές απώλειες 1,9%, οδεύοντας για την δεύτερη εβδομαδιαία πτώση στη σειρά. Ο τεχνολογικός Nasdaq οδεύει για εβδομαδιαία κέρδη 0,7%, στην πέμπτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, ενώ ο S&P 500 χάνει 0,6% στην εβδομάδα.

  Η αγορά συνεχίζει να κινείται στο κλίμα που διαμόρφωσαν οι ανακοινώσεις της Federal Reserve την προηγούμενη Τετάρτη. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας στις προβλέψεις που έδωσαν στη δημοσιότητα αναθεώρησαν ανοδικά την πορεία του πληθωρισμού και έφεραν νωρίτερα την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, κάνουν λόγο για δύο αυξήσεις μέχρι το τέλος του 2023. Ταυτόχρονα, συζήτησαν και την σταδιακή μείωση του προγράμματος αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων της κεντρικής τράπεζας που σήμερα φτάνει τα 120 δισ. δολ. το μήνα. 

  Την υιοθέτηση μιας πιο επιθετικής στάσης από την Fed προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό επιβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της St. Louis Federal, Jim Bullard, ο οποίος μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να αρχίσει τις αυξήσεις στα επιτόκια της - που σήμερα είναι στο ιστορικό χαμηλό του 0% με 0,25% - ακόμα και από τα τέλη του 2022.  

  Ο Bullard - ο οποίος δεν είναι μέλος στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Fed - δήλωσε παράλληλα ότι "είναι φυσιολογικό να είμαστε λίγο πιο επιθετικοί για να περιορίσουμε τις πληθωριστικές πιέσεις".

  Σημειώνεται ότι οι επενδυτές περιμένουν παράλληλα την ταυτόχρονη λήξη σε ένα ευρύ φάσμα παράγωγων συμβολαίων που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της μεταβλητότητας.

  Πρόκειται για το λεγόμενο quadruple witching, ήτοι την ταυτόχρονη λήξη futures και options σε χρηματιστηριακούς δείκτες και μετοχές που συχνά οδηγεί σε αυξημένη μεταβλητότητα. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ