Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 22:58

  Σε υψηλό άνω των δύο ετών το αργό - Στα 74,39 δολάρια το βαρέλι

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το αργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν για πέμπτη ημέρα την Τετάρτη, κλείνοντας στα 75 δολάρια το βαρέλι καθώς τα διυλιστήρια των ΗΠΑ άντλησαν περισσότερα αποθέματα αργού για να αυξήσουν τη δραστηριότητα και να καλύψουν την ανάκαμψη της ζήτησης.

  Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Ιουνίου, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), καθώς η χρήση διύλισης αυξήθηκε στο 92,6%, υψηλότερα από τον Ιανουάριο του 2020, πριν από την επιδημία κορονοϊού.

  Η άντληση του αποθέματος ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο, καθώς αυξήθηκαν και οι εξαγωγές, ένα ακόμα σημάδι για τη βελτίωση της ζήτησης παγκοσμίως.

  Το αργό πετρέλαιο αναφοράς Brent κέρδισε 40 σεντς, ή 0,5%, κλείνοντας στα 74,39 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2019 και σημείωσε κέρδη σε πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις. Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ, τύπου WTI κέρδισε 3 σεντς στα 72,15 δολάρια το βαρέλι, αφού έφτασε τα 72,99 δολάρια, υψηλότερα από τον Οκτώβριο του 2018.

  ″Με τα διυλιστήρια να ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και οι εξαγωγές να συνεχίζουν να είναι ισχυρές, θα είναι δύσκολο για τα αποθέματα να αποφεύγουν συνεχείς μειώσεις καθώς προχωράμε στο peak της καλοκαιρινής περιόδου", δήλωσε ο Μάθιου Σμιθ, διευθυντής έρευνας εμπορευμάτων στην ClipperData.

  Η αξία του Brent αυξήθηκε κατά 44% φέτος, υποστηριζόμενη από περικοπές εφοδιασμού με επικεφαλής τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστό ως OPEC+, και την ανάκαμψη της ζήτησης. Ο OPEC+ μείωσε τις περσινές ιστορικές περικοπές προσφοράς, αλλά εξακολουθεί να παρακρατεί εκατομμύρια βαρέλια ημερήσιας προσφοράς από την αγορά.

  Στελέχη μεγάλων εμπόρων πετρελαίου δήλωσαν την Τρίτη ότι αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν πάνω από 70 δολάρια και θα απαιτήσουν να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

  Την Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρουσίασε επίσης τις προβλέψεις της για τις πρώτες αυξήσεις επιτοκίων μετά την πανδημία έως το 2023.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ