Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 21:42

  Κέρδη για τον χρυσό λίγο πριν κάνει τις ανακοινώσεις η Fed

  Κέρδη για τον χρυσό λίγο πριν κάνει τις ανακοινώσεις η Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κέρδη κατέγραψαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στη συνεδρίαση της της Τετάρτης, καθώς οι επενδυτές βρίσκονταν εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

  Μόλις οι επενδυτές άκουσαν τις ανακοινώσεις της Fed, η οποία αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ αύξησε τις προσδοκίες της για τον πληθωρισμό, τα futures του χρυσού άρχισαν να παίρνουν την κατιούσα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καταγράφοντας μία αρχική πτώση 0,83%.

  Ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου, έκλεισε στα 1.861,40 δολάρια η ουγγιά, έχοντας καταγράψει κέρδη 5 δολαρίων (0,3%), στο κλείσιμο της συνεδρίασης, καταγράφοντας την πρώτη κερδοφόρα συνεδρίαση μετά από τρεις συνεδριάσεις στα "κόκκινα".

  Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, όπως αναμενόταν, διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της καθώς και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, η Federal Reserve αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για για το τρέχον έτος, στο 3,4%, μια εκατοστιαία μονάδα υψηλότερα από τον Μάρτιο, συνεχίζοντας ωστόσο να υποστηρίζει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται είναι "παροδικές”.

  Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Μάιο σε υψηλό 13 ετών στο 5%. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε 1,1% τον Μάιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,7%.  Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών σκαρφάλωσαν 11,3% τους τελευταίους 12 μήνες που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από το 2011. 

  Τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 3,6% τον Μάιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,572 εκατ. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 1,517 εκατ. μονάδες από 1,569 εκατ. προηγουμένως. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις ενάρξεις στις 1,630 εκατ. μονάδες.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα το ασήμι Ιουλίου κατέγραψε κέρδη 0,4% στα 27,81 δολάρια η ουγγιά.

  Το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 2,6% στα 2.836,80 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα Ιουλίου απώλεσε 0,6% στα 1.141,90 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός Ιουλίου κέρδισε 1,2% στα 4,39 δολάρια η λίβρα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ