Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 16:05

  Μικρές μεταβολές για τα futures της Wall λίγο πριν τις ανακοινώσεις της Fed

  Wall Street Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις τελευταίες ανακοινώσεις της Federal Reserve για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ από την κρίση της COVID-19 και τον ρυθμό του πληθωρισμό.

  Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 35 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν οριακά. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq, στο μεταξύ, ενισχύονται κατά 18 μονάδες. 

  Όλα τα βλέμματα στρέφονται σήμερα στις προβλέψεις που θα δημοσιοποιήσει η Fed για τον πληθωρισμό τις οποίες η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει μαζί με τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής και τις εκτιμήσεις της για την πορεία των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια. 

  Η Fed αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της, ενώ ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να επαναλάβει στη συνέντευξη Τύπου ότι η τράπεζα δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πολιτική της στα επιτόκια, που βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό μεταξύ 0% και 0,25%, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022.

  Οι επενδυτές θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους και στις δηλώσεις του Πάουελ για το πρόγραμμα αγορών ομολόγων και άλλων τίτλων συνολικού ύψους 120 δισ. δολ. το μήνα καθώς το ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει την συζήτηση για το αν η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αρχίσει την συζήτηση για τον σταδιακό περιορισμό του προγράμματος. 

  Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε τον Μάιο σε υψηλό 13 ετών στο 5%.

  Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε 1,1% τον Μάιο, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για αύξηση 0,7%. 

  Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών σκαρφάλωσαν 11,3% τους τελευταίους 12 μήνες που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από το 2011. 

  Μέχρι σήμερα πάντως η Fed εμφανίζεται καθησυχαστική για τον πληθωρισμό, επικαλούμενη έκτακτους και παροδικούς παράγοντες για το ράλι των τιμών όπως οι διαταραχές στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες λόγω της πανδημίας. 

  Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου σήμερα έδειξαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών αυξήθηκαν 3,6% τον Μάιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 1,572 εκατ. Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά στις 1,517 εκατ. μονάδες από 1,569 εκατ. προηγουμένως. 

  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τις ενάρξεις στις 1,630 εκατ. μονάδες.

  Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Oracle ανακοίνωσε κέρδη 4,03 δισ. δολ. ή 1,37 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις ύψους 11,23 δισ. δολ. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ