Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 14:16

  "Ράλι" του 10ετούς ομολόγου για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στο 0,035% η απόδοσή του

  "Ράλι" του 10ετούς ομολόγου για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στο 0,035% η απόδοσή του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρό ράλι κάνει σήμερα στη δευτερογενή αγορά το πρώτο ομόλογο που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

  Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε την Τετάρτη σχεδόν κατά έξι μονάδες βάσης στο 0,035% από 0,086% κατά την έκδοσή του. Το ισχυρό ράλι του ομολόγου στη δευτερογενή αγορά αποτελεί μία ακόμη ένδειξη της μεγάλης ζήτησης των επενδυτών, υποδηλώνοντας ότι η αγορά απορρόφησε εύκολα την τεράστια έκδοση.

  "Οι επενδυτές ήταν πρόθυμοι να αγοράσουν την πρώτη έκδοση και η πρόσφατη μείωση των αποδόσεων του χρέους της ΕΕ βοήθησε στην προσέλκυση επενδύσεων", δήλωσε τραπεζίτης στο Reuters.

  Ανάλογο ράλι είχε σημειωθεί μετά την πρώτη έκδοση ομολόγου της ΕΕ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της απασχόλησης SURE.

  H απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει τον υψηλό ρυθμό αγορών ομολόγων και στο τρίτο τρίμηνο ενίσχυσε, επίσης, την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να αγοράσουν μεγάλες εκδόσεις.

  H ΕΕ άντλησε χθες 20 δισ. ευρώ από την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, που ήταν η μεγαλύτερη ιστορικά μεμονωμένη πώληση χρέους από χώρα ή υπερεθνικό οργανισμό, με τη ζήτηση να διαμορφώνεται στα 142 δισ. ευρώ, κοντά σε επίπεδο - ρεκόρ.

  Διαβάστε επίσης:

  * Ξεπέρασαν τα €142 δισ. οι προσφορές για το πρώτο 10ετές ομόλογο της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης - Στο 0,06% η απόδοσή του

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ