Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 10:37

  Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

  Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:03

  Μεικτές τάσεις καταγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στη σημερινή συνεδρίαση της Fed. 

  Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,05% ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύεται κατά 0,14% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,03%. 

  Στο ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης της Ισπανίας υποχωρεί κατά 0,08% και ο δείκτης του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,03%. 

  Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της αμερικανικής Federal Reserve οι οποίες μπορεί να δώσουν νέα στοιχεία για την μελλοντική πορεία του τεράστιου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης που υλοποιεί η κεντρική τράπεζα για την τόνωση της ανάπτυξης. 

  Η συνεδρίαση της Fed ακολουθεί ένα μπαράζ στοιχείων που έχουν δείξει άλμα του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού εκτινάχθηκαν 6,6% σε ετήσια βάση τον Μάιο, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2010.

  Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο απροσδόκητα ξεπέρασε τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μια άνοδος που θα τροφοδοτήσει τη σπέκουλα για το πότε η ΒοΕ θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής. Οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο 2,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία ONS. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο 1,8%.

  Η γερμανική οικονομία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 3,3% το 2021, καθώς τα εμπόδια στην προσφορά στον τομέα της μεταποίησης συγκρατούν την βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ifo. Οι εκτιμήσεις για χαμηλότερη ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, αντιστοιχούν σε μείωση 0,4% σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη του Ifo τον Μάρτιο. Για το 2022, το ινστιτούτο περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του ΑΕΠ στο 4,3% από το 3,2% προηγουμένως.

  Νωρίτερα στην Ασία τα χρηματιστήρια κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο. 

   

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ