Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Ιουν-2021 10:11

  Bitcoin: Η "μεγάλη έξοδος" των miners από την Κίνα με το βλέμμα στο Τέξας

  Bitcoin new 14.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Μάιο, η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων που απαγορεύουν την εξόρυξη bitcoin και τις συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα, ανοίγοντας τον δρόμο για "τη μεγάλη μετανάστευση των miners".

  H Κίνα αποτελούσε μέχρι τώρα τη βασική έδρα της διαδικασίας εξόρυξης του bitcoin, αφού με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2021, το 65% έως το 75% του mining σε ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε στην χώρα, όμως το Πεκίνο φαίνεται πως θέλει να απαλλαγεί από αυτή όσο το δυνατόν πιο σύντομα. 

  Η έξοδος των miners βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων υπέρ άλλων περιοχών του κόσμου.  

  Μια από αυτές είναι το Τέξας. Παρόλο που η πολιτεία στον νότο των ΗΠΑ δεν διαθέτει μεγάλα αποθέματα μετά τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος που έπληξαν την περιοχή τον χειμώνα, διατηρεί την φήμη της περιοχής με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας στον κόσμο, ενώ το μερίδιό της στην αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξάνεται συνεχώς, με το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή να προέρχεται από την αιολική ενέργεια με βάση στοιχεία του 2019.

  Επιπλέον, διαθέτει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας που επιτρέπει στους πελάτες να επιλέγουν πάροχο, ενώ ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία της πολιτείας τάσσεται υπέρ των κρυπτονομισμάτων, δύο παράγοντες που καθιστούν ιδανικές τις συνθήκες για όσους ασχολούνται με τη δραστηριότητα του mining, που καταναλώνει τεράστια ποσότητα ενέργειας.  

  Ένας ακόμα θετικός παράγοντος είναι πως μέσα σε 6 με 9 μήνες είναι εφικτή η κατασκευή μιας φυσικής υποδομής που είναι απαραίτητη για τη φιλοξενία miners. Παρόλο που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να είναι τόσο ευέλικτες όσο άλλες χώρες στον τομέα αυτό, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εκτιμάται στα θετικά από τους miners που "μεταναστεύουν"

  Επόμενος (ή ενδιάμεσος) σταθμός: Καζακστάν

  Ένας πιθανός προορισμός για τους miners είναι επίσης το γειτονικό -για την Κίνα- Καζακστάν. Η χώρα παρέχει φθηνή και άφθονη ενέργεια, ενώ έχει πιο χαλαρή στάση όσον αφορά την οικοδόμηση, γεγονός που αποτιμούν θετικά οι miners που πρέπει να κατασκευάσουν "φυσικές" υποδομές σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

  Ο Didar Bekbauov, που διευθύνει την Xive, μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας σε διεθνείς miners, δήλωσε στο CNBC ότι έχει σταματήσει να μετράει τον αριθμό των Κινέζων miners που του τηλεφώνησαν για να τον ρωτήσουν σχετικά με τις επιλογές μετεγκατάστασης, που κυμαίνονται από επιχειρήσεις με 15 εξέδρες μέχρι χιλιάδες. 

  "Ένας miner μας είπε ότι μόνο τα κυβερνητικά εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας έχουν περιορίσει την εξόρυξη και τα ιδιωτικά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους miners", δήλωσε ο Bekbauov. 

  "Όμως το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από κυβερνητικά εργοστάσια, οπότε οι miners θα πρέπει να μετακινηθούν", είπε.

  Aν το Καζακστάν είναι προορισμός ή απλώς ενδιάμεσος σταθμός σε μια μεγαλύτερη μετανάστευση προς τα δυτικά μένει να φανεί. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ