Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Ιουν-2021 10:38

  Μεικτές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

  Χρηματιστήριο - αγορές 01.06.2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:14:07

  Μεικτές τάσεις καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στη συνεδρίαση της Fed.

  Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,54%, ο δείκτης του Λονδίνου επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,28%, και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,44%.

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου υποχωρεί κατά 0,06% και ο ισπανικός δείκτης επίσης υποχωρεί κατά 0,51%.

  Τα βλέμματα των επενδυτών σε παγκόσμια κλίμακα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) και πιο ειδικά της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτών Αγορών (FOMC) της, που θα ανακοινώσει την Τετάρτη το βράδυ την επικαιροποιημένη νομισματική πολιτική της Fed. Αναμένονται έτσι τα συμπεράσματα της τελευταίας για τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και για το κατά πόσον ο υψηλός πληθωρισμός του τελευταίου διαστήματος έχει διαρκή ή μεταβατικά χαρακτηριστικά.

  Η ανησυχία είναι ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει σύντομα τις αγορές χρεογράφων και τα υπόλοιπα μέτρα τόνωσης τα οποία έχει λάβει από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς η οικονομία θα ανακάμπτει. Στο πεδίο των επιτοκίων δεν αναμένεται μεταβολή από το εύρος 0% - 0,25%.

  Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, στην Βρετανία οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν με τον αριθμό-ρεκόρ των 197.000 τον Μάιο, καθώς οι περιορισμοί για τον κορονοϊό χαλάρωσαν και τα εστιατόρια και οι παμπ ξεκίνησαν να λειτουργούν εκ νέου. Η ανεργία για το τρίμηνο μέχρι τον Απρίλιο, μειώθηκε στο 4,7%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Η πτώση της ανεργίας τον Απρίλιο ήταν η τέταρτη στη σειρά, και ήρθε μαζί με την αύξηση κατά 113.000 των ανθρώπων σε απασχόληση.

  Νωρίτερα με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων στην περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ