Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 13:54

  Σε στενό εύρος το Χρηματιστήριο

  Σε στενό εύρος το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Μοιρασμένα πρόσημα, αφομοίωση επιπέδων και επιλεκτικές κινήσεις είναι τα τρία χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ισορροπήσει εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,15% στις 925,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,12% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.251,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,17% στις 598,11 μονάδες.

   

  Η ανάβαση των 70 και πλέον μονάδων από τις 21 Μαΐου έχει συντελεστεί με τις απαραίτητες στάσεις της αγοράς, με την εικόνα αυτή να εκλαμβάνεται ως μετριοπαθώς θετική από τους εγχώριους αναλυτές που επισημαίνουν ότι είναι μια ανάκαμψη που έχει όλα τα εχέγγυα για να συνεχιστεί. Η ρευστότητα άλλωστε κάνει το απαραίτητο rotation στους τίτλους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αρκετά χαρτοφυλάκια να ενθυλακώνουν μέρος των κερδών τους και να το επαναπροωθούν στο ταμπλό.

  Βέβαια εκτός από τα "εσωτερικά" καύσιμα, το ΧΑ χρειάζεται να λάβει βοήθειες και από το εξωτερικό, οι οποίες μέχρι τώρα περιορίζονται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως μαρτυρούν και οι κινήσεις στις δύο τελευταίες ώρες κάθε συνεδρίασης. Θα πρέπει δηλαδή τα ελληνικά μετοχικά assets να μπουν στο ραντάρ των ξένων, οι οποίοι παραμένουν προς ώρας μόνο στο πεδίο των ομολόγων.

  Τεχνική εικόνα

  Για να μπορέσει όμως η αγορά να συνεχίσει στο ανοδικό της κανάλι και να δοκιμάσει με αξιώσεις το μεγάλο στοίχημα των 950 μονάδων, θα πρέπει ο τραπεζικός κλάδος να επιταχύνει την αντίδρασή του και να περιορίσει τις διορθώσεις και το κατά καιρούς rotation. Βέβαια ο κλαδικός διέσπασε το αγκάθι των 570 μονάδων, όπως παρατηρεί η Fast Finance, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 610 και 640 μονάδες.

  Βέβαια, μια επιβεβαιωμένη εβδομαδιαία υπέρβαση των 920 μονάδων του Γενικού Δείκτη θα αυξήσει τις πιθανότητες επαναπροσέγγισης των 950 μονάδων. Οι 912-910 μονάδες αποτελούν τις πρώτες κοντινές στηρίξεις με τις 900 μονάδες να αποτελούν το σημείο επανεξέτασης της θετικής εικόνας του ΓΔ. Αντίστοιχα στο Δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης η εβδομαδιαία υπέρβαση των 2.235 μονάδων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση της ζώνης των 2.270 μονάδων.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ παραμένει με κέρδη 4,70%, με τις Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με +1,82% και +1,62% αντίστοιχα.  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Eurobank, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Alpha Bank, Aegean, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ.

  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται οι Φουρλής, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς, Σαράντης, Εθνική, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Titan, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ, με τον ΑΔΜΗΕ να μην έχει μεταβολή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ