Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Ιουν-2021 10:25

  Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

  Κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ενισχύονται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

  Ο δείκτης της Γερμανίας ενισχύεται κατά 0,02%, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 επίσης κινείται ανοδικά κατά 0,27% και ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κερδίζει 0,52%. 

  Στον ευρωπαϊκό νότο ο δείκτης του Μιλάνου κινείται ανοδικά κατά 0,04% και ο δείκτης της Ισπανίας ενισχύεται κατά 0,55%. 

  Τα βλέμματα των επενδυτών παράλληλα στραμμένα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μετά από την άνοδο 0,8% τον Απρίλιο, που ήταν η μεγαλύτερη από το 2009. Ο δομικός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,7%, επίσης περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 0,5%, και του δομικού δείκτη με το ίδιο ποσοστό. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 5%, στη μεγαλύτερη άνοδο από τον Αύγουστο του 2008, αν και η σύγκριση με τον δείκτη τον Μάιο του 2020 κάνει τον πληθωρισμό να φαίνεται πιο ισχυρός.

  Στην Ευρώπη, οι πλούσιες χώρες της G7, οι ηγέτες των οποίων αρχίζουν σήμερα συνομιλίες στην Αγγλία, θα δεσμευθούν να διανείμουν στις φτωχές χώρες ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων για την COVID-19, με την ελπίδα ότι θα συμβάλουν να εξαλειφθεί η πανδημία του νέου κορονοϊού. Η αναγγελία αυτή έγινε το βράδυ της Πέμπτης, μερικές ώρες αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να μη μειώσουν την επαγρύπνησή τους, τονίζοντας ότι το επίπεδο της ανοσοποίησης είναι ακόμη χαμηλό για να επιτρέψει να αποφευχθεί νέο κύμα.

  Νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφηκαν μεικτά πρόσημα. 

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ