Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιουν-2021 15:33

  OPEC: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για ισχυρή ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης

  OPEC: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για ισχυρή ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Διατηρεί τις προβλέψεις του για ισχυρή ανάκαμψη της πετρελαϊκής ζήτησης παγκοσμίως το 2021 ο OPEC, με μπροστάρηδες τις ΗΠΑ και την Κίνα, αν και επικαλέστηκε αβεβαιότητες για την πορείααα της πανδημίας.

  Στο μηνιαίο του report ο OPEC τόνισε πως η ζήτηση θα αυξανόταν κατά 5,95 εκατ. Βαρέλια ημερησίως το 2021 ή 6,6%.

  Οι προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητες για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

  Οι προβλέψεις του report έρχονται ακόμη και μετά από τη βραδύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη στο α΄ μισό του έτους, και καθώς προειδοποιεί για "σημαντικές αβεβαιότητες” αναφορικά με την πανδημία, όπως η πιθανή εμφάνιση νέων μεταλλάξεων.

  "Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έχει καθυστερήσει εξαιτίας της επανεμφάνισης κρουσμάτων του κορονοϊού και των νέων lockdowns σε βασικές οικονομίες, όπως αυτή της ευρωζώνης, της Ιαπωνίας και της Ινδία”, τονίζει ο OPEC.

  Συνολικά, η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και επομένως και της πετρελαϊκής ζήτησης, αναμένεται να ανεβάσει ρυθμούς στο β΄ εξάμηνο, πρόσθεσε ο OPEC.

  Εκτιμά δε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2021 θα διαμορφωθεί στο 5,5%, αμετάβλητες εκτιμήσεις από τον περασμένο μήνα, υποθέτοντας ότι ο αντίκτυπος της πανδημίας σε μεγάλο βαθμό θα έχει περιοριστεί μέχρι τις αρχές του β’ εξαμήνου.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ