Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 10-Ιουν-2021 14:06

  Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

  Τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών για το αργό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται σήμερα μια μέρα μετά τα στοιχεία που υποδεικνύουν την αδύναμη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ την ίδια ώρα που οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που αναμένεται να ανακοινωθούν. 

  Το Βrent ενισχύεται κατά 18 σεντς ή 0,25% στα $72,40 το βαρέλι και το αργό επίσης ενισχύεται κατά 11 σεντς ή 0,16% στα $70,07 ανά βαρέλι παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο ου 2018. 

  Η αγορά ανακάμπτει εντυπωσιακά μετά τη χτεσινή εβδομαδιαία έκθεση και την πτώση στην εβδομαδιαία ζήτηση της βενζίνης που ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική” δήλωσε ο Τamas Varga, αναλυτής της PVM Oil Associates. 

  Υπενθυμίζεται πως η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού της χώρας υποχώρησαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου.

  Πρόκειται για πτώση μεγαλύτερη των 4,1 εκατ. βαρελιών την οποία είχαν προβλέψει αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts.

  Επίσης ανέφερε ότι η ζήτηση της βενζίνης μειώθηκε στα 8,48 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, την εβδομάδα έως τις 4 Ιουνίου, από 9,15 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από 7,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ