Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 09-Ιουν-2021 13:53

  Μάχες για τις 910 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο

  Συνέχισε στη ζώνη των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Άμυνες στα επίπεδα των 910 μονάδων προσπαθεί να υψώσει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και έχει την πλειονότητα των τίτλων του σε αρνητικά εδάφη, καταφέρνει να βρει στηρίξεις σε λίγους τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,25% στις 911,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.215,08 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,11% στις 578,57 μονάδες.

  Μεγάλο ζητούμενο και σήμερα στο Χρηματιστήριο είναι να επανέλθουν οι συναλλακτικοί ρυθμοί στα επίπεδα των πρώτων μηνών του έτους. Βέβαια σήμερα, αν και ο όγκος εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένος, αυτό αποδίδεται τόσο στο νέο πακέτο των 7,7 εκατ. τεμαχίων που διακινήθηκε στη μετοχή Ελλάκτωρ, το οποίο αντιστοιχεί στο 3,60% και ήταν αξίας 11,2 εκατ. ευρώ, όσο και στα μικρότερα πακέτα σε ΟΤΕ, Alpha Bank και Jumbo.

  Αναντιστοιχία με τα ομόλογα

  Την ώρα που το Χρηματιστήριο διανύει μια περίοδο εσωστρέφειας, οι ελληνικοί τίτλοι σταθερού εισοδήματος, ήτοι τα ομόλογα, λάμπουν στις τάξεις των επενδυτών. Τούτο μάλιστα επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά με το reopening του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς το αρχικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στις 90 μονάδες βάσης + mid swap (το οποίο κινείται στις 9 μ.β), δηλαδή στην περιοχή του 0,99%, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε στις 85 μ.β + mid swap, που μεταφράζεται σε απόδοση 0,94%.

  Το τελικό επιτόκιο τοποθετείται ακόμα χαμηλότερα και στις 82 μ.β + mid swap, δηλαδή στην περιοχή του  0,91%, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 26 δισ. ευρώ. Στόχος είναι η άντληση κοντά στα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο το τελικό ποσό θα καθοριστεί από τη ζήτηση.

  Δεν είναι τυχαίο πως τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που υπογραμμίζουν ότι οι ελληνικοί τίτλοι αποτελούν τους αγαπημένους των επενδυτών, συνεχίζονται αδιάκοπα, ότι οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι τονίζουν την ελκυστικότητα των Greek bonds σε κάθε ευκαιρία και ότι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν με… "Α" το προφίλ ρευστότητας της Ελλάδας χάρη στην στρατηγική που έχει ακολουθήσει ο ΟΔΔΗΧ αλλά και το οικονομικό επιτελείο.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Coca Cola, Εθνική, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΟΤΕ, Aegean, Eurobank και Βιοχάλκο βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να διολισθαίνει πάνω από το -1%.

  Στον αντίποδα, ο Φουρλής ενισχύεται κατά 2,37%, με την Alpha bank να είναι στο +1,04%, προσφέροντας ισχυρές στηρίξεις. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και Πειραιώς, με τον ΑΔΜΗΕ και την ΕΥΔΑΠ να μην έχουν μεταβολή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ