Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Ιουν-2021 21:40

  Απώλειες ο χρυσός μετά το υψηλό του πάνω από τα $1.900

  Απώλειες ο χρυσός μετά το υψηλό του πάνω από τα $1.900
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, αν και ενδοσυνεδριακά κατάφερε να σκαρφαλώσει πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.900 δολ. ανά ουγγιά, με το πολύτιμο μέταλλο να χάνει έδαφος για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις. 

  Οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για την πορεία του πληθωρισμού τον Μάιο, με τους αναλυτές να περιμένουν ένα νέο ράλι των τιμών μετά το άλμα του δείκτη τιμών καταναλωτή των Απρίλιο κατά 4,2% σε ετήσια βάση. 

  Μια αυξημένη μέτρηση του πληθωρισμού τον Μάιο θα ενισχύσει περαιτέρω τις εκτιμήσεις ότι η Federal Reserve θα αναγκαστεί να τερματίσει νωρίτερα τις πολιτικές της για την τόνωση της ανάκαμψης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ράλι των τιμών. 

  Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έχασε 4,40 δολ. ή 0,2% και έκλεισε στα 1.894,40 δολ. ανά ουγγιά. Στα υψηλά της ημέρας το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε έως τα 1.906,90 δολ. 

  Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε 0,2%, αμβλύνοντας την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

  Ο χαλκός Ιουλίου στο μεταξύ ενισχύθηκε σχεδόν 0,7% στα 4,56 δολ. η λίβρα. Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιουλίου έχασε σχεδόν 1,1% στα 1.162,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου υποχώρησε επίσης 1,1% στα 2.807 δολ. ανά ουγγιά. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ