Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 14:31

  Υποχωρεί ο χρυσός - Ανοδικά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τις δηλώσεις Γέλεν για τον πληθωρισμό

  Υποχωρεί ο χρυσός - Ανοδικά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά τις δηλώσεις Γέλεν για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτωτικά κινείται τη Δευτέρα ο χρυσός, καθώς δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν για τον πληθωρισμό αύξησαν τις προσδοκίες για τις δημοσιονομικές δαπάνες στη χώρα, πιέζοντας ανοδικά τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου.

  Η Γέλεν ανέφερε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν πρέπει να προχωρήσει στα σχέδιά του για δημόσιες δαπάνες συνολικού ύψους 4 τρισ. δολαρίων, ακόμη και αν προκαλέσουν πληθωρισμό ο οποίος θα επιμείνει και εντός του 2022, σημειώνοντας ότι ένα περιβάλλον "ελαφρώς υψηλότερων" επιτοκίων θα ήταν ένα "συν" για την οικονομία. Η δήλωση ενίσχυσε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, κάνοντας τον χρυσό, ο οποίος δεν προσφέρει επιτόκιο, λιγότερο θελκτικό ως επενδυτικό καταφύγιο.

  Ο χρυσός κινείται περί τα 1.900 δολ. ανά ουγγιά εν μέσω της συζήτησης περί πιθανής περικοπής του προγράμματος αγοράς ομολόγων από πλευράς της Federal Reserve, στον βαθμό που η οικονομία πλησιάζει στον επιθυμητό βαθμό ανάκαμψης.

  Την Παρασκευή, ο χρυσός κινήθηκε ανοδικά, καθώς η αύξηση της απασχόλησης που κατεγράφη στις ΗΠΑ ήταν μικρότερη εκείνης που προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές, γεγονός που μείωσε τις προσδοκίες για μια σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής σε σύντομο χρόνο.

  Οι ελαφρώς "παγωμένες" τιμές έχουν οδηγήσει σε μια μείωση της επενδυτικής "όρεξης" για το κίτρινο μέταλλο.

  Η τιμή Spot του χρυσού υποχωρούσε έτσι νωρίτερα κατά 0,3%, στα 1.885,70 δολ. ανά ουγγιά στο Λονδίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.  Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε αγγίξει ενδοσυνεδριακά τα 1.916,64 δολ., στο υψηλότερο σημείο από τις 8 Ιανουαρίου. Ασήμι, πλατίνα και παλλάδιο υποχωρούν επίσης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ