Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Ιουν-2021 11:04

  Ανοδική διέξοδο αναζητά το Χρηματιστήριο

  Προσεκτικά… ανοδικά το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12.08

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Αφού ταλαντεύτηκε για περίπου μία ώρα πέριξ των 900 μονάδων, πλέον το χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να ενισχύσει το ανοδικό του ρυθμό, λαμβάνοντας κυρίως ώθηση από τις μη τραπεζικές μετοχές, με στόχο το επόμενο στοίχημα των 910 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,54% στις 906,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.200,34 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,25% στις 564,19 μονάδες.

  Αν και δεν λείπουν οι διερευνητικές κινήσεις μέχρι αυτήν την ώρα στο χρηματιστήριο, το οποίο έχει μεν τους τίτλους που διορθώνουν μετά τις πολύ καλές επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και εκείνους που δεν έχουν εξαντλήσει τα ανοδικά τους περιθώρια, ή έχουν ολοκληρώσει τις διορθώσεις τους. Η συναλλακτική δραστηριότητα βελτιώνεται σταδιακά, αν και οι διακυμάνσεις παραμένουν εύθραυστες και σε αρκετούς τίτλους σε στενό εύρος.

  Διεθνές τεστ για τις εισηγμένες

  Η προσοχή αυτή την εβδομάδα (8 - 12 Ιουνίου) θα δοθεί στο ψηφιακό συνέδριο των ελληνικών εισηγμένων στην Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα της ΕΧΑΕ, όπου και θα συμμετέχουν 32 εταιρείες. Εκεί θα φανεί και το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ενώ δεν αποκλείεται να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για μια αγορά που υπολείπεται σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές και αναδυόμενες.

  Ήδη οι περισσότερες εισηγμένες έχουν στα χέρια τους την πορεία του πρώτου τριμήνου του έτους, ενώ οι πολλά υποσχόμενες επιχειρηματικές εξελίξεις δεν λείπουν από μια οικονομία που βρίσκεται εν αναμονή της μεγάλης επανεκκίνησης. Ενδεικτικά, όπως έχει αναφέρει και η Beta Securities, η απονομή των πρώτων αδειών διαδικτυακού στοιχήματος ξεκίνησε, η ανακοίνωση του κατασκευαστικού έργου του Βόρειου Άξονα της Κρήτης μπαίνει σε διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού, το ενεργειακό τοπίο παρουσιάζει έντονη δυναμική σε νέες άδειες και σταθμούς αποθήκευσης, ενώ τέλος είναι ιδιαίτερα ζωηρό το ενδιαφέρον για τα οικιστικά του Ελληνικού από ιδιώτες. Στο προσκήνιο καθημερινά υπάρχουν νέα που θα φτιάξουν κλίμα σε δεύτερο χρόνο, απαραίτητο συστατικό μιας αγοράς της οποίας οι αποτιμήσεις ήδη κοιτάζουν την επόμενη χρήση.

  Ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει κέρδη 2,14%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Coca Cola και Λάμδα να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΑΔΜΗΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ, Titan, Πειραιώς, Alpha bank, Εθνική, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και Βιοχάλκο.

  Στον αντίποδα, οι πιέσεις σε Eurobank, Σαράντη, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Aegean και Ελλάκτωρ έχουν περιοριστεί κάτω από 0,3%, με τον ΟΛΠ, τον Μυτιληναίο και την ΕΥΔΑΠ να μην έχουν πρόσημο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ