Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 21:29

  "Έσπασε" το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο χρυσός

  "Έσπασε" το ανοδικό σερί 4 εβδομάδων ο χρυσός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με άνοδο έκλεισε η τιμή του χρυσού την Παρασκευή, χωρίς όμως το πολύτιμο μέταλλο να καταφέρει να ανακτήσει τα 1.900 δολάρια, με αποτέλεσμα να καταγράψει απώλειες σε επίπεδο 5νθημέρου, μετά από 4 εβδομάδες κερδών.

  Η ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση των μη αγροτικών μισθοδοσιών των ΗΠΑ τον Μάιο άσκησε πιέσεις στο δολάριο, γεγονός που ώθησε ανοδικά την τιμή του χρυσού. Έτσι, το αμερικανικό δολάριο κινήθηκε πτωτικά την Παρασκευή, χάνοντας 0,4% στον δείκτη ICE U.S. Dollar.

  Παράλληλα, η απόδοση του  αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου μειώθηκε στο 1,56% περίπου. 

  Σήμερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ασθενέστερη των εκτιμήσεων αύξηση στις θέσεις εργασίας.

  Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί θέσεις εργασίας τον Μάιο καθώς η ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού τροφοδοτεί την ισχυρότερη ζήτηση για υπηρεσίες και προϊόντα, οδηγώντας τον δείκτη ανεργίας κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 6%, και συγκεκριμένα στο 5,8% 

  Η οικονομία πρόσθεσε άλλες 559.000 θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας, το οποίο αναθεώρησε τη μέτρηση του Απριλίου στις 278.000 θέσεις. 

  "Aναμένoντας μια εκρηκτική αύξηση του αριθμού των θέσεων εργασίας, ο χρυσός είχε προετοιμαστεί για πτώση, καθώς είχε αποδειχθεί ότι είναι ευαίσθητος σε καλές οικονομικές ειδήσεις ή σε οτιδήποτε θα ενθάρρυνε τη Fed να συσφίξει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της", δήλωσε ο Brien Lundin, συντάκτης του Gold Newsletter, στο MarketWatch. "Αντ' αυτού, οι αριθμοί ήταν απογοητευτικοί σε σχέση με τις προσδοκίες, και το πολύτιμο μέταλλο ανέκαμψε ως απάντηση".

  Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 18,70 δολάρια, ή 1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.892 δολάρια ανά ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, το κίτρινο μέταλλο έχασε περίπου 0,7% σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet, μετά από τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες ανόδου. 

  Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,5% ή 42 σεντς στα 27,90 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο σε εβδομαδιαία βάση είχε απώλειες σχεδόν 0,4%.

  Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 1,5% στα 4,53 δολάρια ανά λίβρα, με τη τιμή να υποχωρεί άνω του 3% στην εβδομάδα.

  Η πλατίνα παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 0,2% στα 1.164,40 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά σημείωσε απώλειες 1,5% στην εβδομάδα. Τέλος, το συμβόλαιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου για το παλλάδιο πρόσθεσε 0,6% στα 2.842,20 δολάρια ανά ουγγιά, κλείνοντας με κέρδη 0,4% στην εβδομάδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ