Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Ιουν-2021 11:00

  Επιλεκτικές κινήσεις και ήπιες διακυμάνσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Συσσώρευση και επιλεκτικές πιέσεις στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σε αναζήτηση των ισορροπιών του βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια να κρατήσει το θετικό πρόσημο της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου, την ώρα μάλιστα που οι διορθώσεις τίτλων του δεν λείπουν ούτε και στην τελευταία συνεδρίαση του πενθημέρου.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,30% στις 897,66 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.175,02 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,34% στις 552,67 μονάδες.

  Ο γενικός δείκτης προσπαθεί να παραμείνει κοντά στο ανώτατο όριο της πρόσφατης αντίδρασης, η οποία άρχισε από τις 852 μονάδες, με τον ενεργειακό κλάδο να έχει επανέλθει στο "ρόλο" του μοχλού ανόδου, μετά τη χθεσινή του ανάπαυλα. Ωστόσο, ο τζίρος παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, με τις κινήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους να "μεγεθύνονται" σε περιβάλλον στενών διακυμάνσεων.

  Προβληματισμός βραχυπρόθεσμα… αισιοδοξία μακροπρόθεσμα

  Με τους χαμηλούς όγκους να επιμένουν στο ΧΑ, η αδυναμία πέριξ των 900 μονάδων κρίνεται λογική από τους τεχνικούς αναλυτές. Αυτό που προβληματίζει είναι αν και η αγορά ανακάμπτει, σε κάθε pullback του γενικού δείκτη δημιουργούνται νέα χαμηλά.

  Τεχνικά, σύμφωνα με την Fast Finance απαιτείται επιβεβαιωμένη υπέρβαση του εύρους αντίστασης των 895-907 μονάδων του ΓΔ σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, για να αυξηθούν οι πιθανότητες επαναπροσέγγισης των 920 μονάδων, με επόμενη σημαντική αντίσταση τις 950 μονάδες. Μέχρι τότε όμως οι 886 μονάδες αποτελούν το πρώτο ανάχωμα, με τις 860 και 836 μονάδες να αποτελούν τις επόμενες σημαντικές στηρίξεις.

  Αντίστοιχα στο δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης η εβδομαδιαία υπέρβαση των 2.190 μονάδων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για προσέγγιση της ζώνης των 2.210 μονάδων, με τελικό στόχο τις 2.230 μονάδες. Οι 2.155, 2.120 και 2.090 μονάδες είναι οι κοντινές στηρίξεις του FTSE 25. Ωστόσο, η Fast Finance εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η μακροπρόθεσμη εικόνα της ελληνικής οικονομίας δύσκολα θα αντιστραφεί.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 1,40%, με τις Λάμδα, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil, Πειραιώς, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Βιοχάλκο να ακολουθούν με μικρή άνοδο.

  Στον αντίποδα, η ΕΧΑΕ χάνει 1,52%, με τις Titan, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Σαράντη και Alpha Bank να σημειώνουν μικρή πτώση που δεν ξεπερνά το 0,2%. Χωρίς μεταβολή ο Ελλάκτωρ, ΟΛΠ, Φουρλής, Coca Cola και Aegean.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ