Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 20:17

  "Φρενίτιδα Reddit": Η AMC συγκέντρωσε 587 εκατ. δολ. πωλώντας 11,5 εκατ. ίδιες μετοχές - "Έκλεισε" στο -18%

  "Φρενίτιδα Reddit": Η AMC συγκέντρωσε 587 εκατ. δολ. πωλώντας 11,5 εκατ. ίδιες μετοχές - "Έκλεισε" στο -18%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.13

  Η AMC Entertainment, η οποία έχει βρεθεί από τις αρχές του έτους μαζί με την GameStop και άλλες εταιρείες στο επίκεντρο της "φρενίτιδας Reddit", ανακοίνωσε νωρίτερα ότι σκόπευε να πωλήσει 11,5 εκατ. ίδιες μετοχές της, οδηγώντας τη μετοχή της, που έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακό ράλι το τελευταίο διάστημα, σε άμεση καταβύθιση έως και 33%.

  Λίγο αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει ήδη στην πώληση, συγκεντρώνοντας 587,4 εκατ. δολ. Η πώληση έγινε περίπου στα 50,85 δολ. ανά μετοχή, με την τελευταία να ανατρέπει την μέχρι εκείνη τη στιγμή βουτιά της και να κερδίζει 4%, ενώ τελικώς γύρισε ξανά αρνητικά έκλεισε με απώλειες 17,97%.

  "Θα προβούμε σε προσφορά και πώληση, από καιρού εις καιρόν, συνολικά έως 11,5 εκατ. κοινών μετοχών μας, κλάσης Α", ανέφερε η AMC νωρίτερα σε έγγραφό της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

  Η μετοχή της AMC υποχωρούσε αρχικά έως και 25%, ενώ η διαπραγμάτευσή της σταμάτησε για λίγο λόγω μεταβλητότητας της τιμής της. Στη συνέχεια η πτώση άγγιξε έως 33%, πριν "γυρίσει" θετικά και "κατρακυλίσει" εκ νέου στο τέλος της συνεδρίασης. Στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές, η μετοχή της AMC σημείωνε άνοδο 20%, πριν τα νέα για την πώληση των μετοχών.

  Η AMC Entertainment τέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των μικροεπενδυτών - traders του φόρουμ WallStreetBets στο Reddit τις τελευταίες εβδομάδες, με τη μετοχή να κερδίζει περί το 140% αυτή την εβδομάδα, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό 62,55 δολ. την Τετάρτη. Στο τρέχον τρίμηνο, η μετοχή της AMC έχει κερδίσει 512%, ενώ από τις αρχές του 2021 έχει σημειώσει "υπεράλμα" 2.850%. Η κεφαλαιοποίησή της έχει ξεπεράσει τα 31 δισ. δολ.

  "Θεωρούμε ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα των τρεχουσών τιμών μας στην αγορά αντανακλούν δυναμικές της αγοράς και του trading και δεν συνδέεται με την υποκείμενη δραστηριότητά μας ή με τα θεμελιώδη μακροοικονομικά ή κλαδικά στοιχεία, εξ ου και δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η δυναμική", αναφέρει στο έγγραφό της προς τη SEC η εταιρεία.

  Η AMC, πάντως, έχει αγκαλιάσει το πρόσφατο στάτους της μετοχής της, λανσάροντας το AMC Investor Connect για τους μικροεπενδυτές στη μετοχή της, παρέχοντάς τους δωρεάν ποπ κορν στα σινεμά της, καθώς και δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας με τον CEO της εταιρείας Adam Aron.

  Τα χρήματα τα οποία συγκέντρωσε η AMC από την πώληση των μετοχών της θα χρησιμοποιηθούν για "γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς", οι οποίοι πιθανόν να περιλαμβάνουν μείωση υπάρχοντος χρέους και απόκτηση νέων κινηματογραφικών αιθουσών.

  Την Τρίτη, η εταιρεία πούλησε 8,5 εκατ. μετοχές της στην Mudrick Capital έναντι 27,12 δολ. ανά μετοχή - κερδίζοντας 230,5 εκατ. δολ. Παρά την πώληση, οι μικροεπενδυτές χαιρέτισαν την συγκέντρωση κεφαλαίων και η άνοδος της μετοχής εκείνη την ημέρα συνεχίστηκε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ