Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 21:48

  "Έχασε" τα 1.900 δολ. ο χρυσός

  Σε υψηλό τριών εβδομάδων έκλεισε ο χρυσός, με κέρδη άνω του 1% στο πενθήμερο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κάτω από τα επίπεδα των 1.900 δολαρίων υποχώρησε την Πέμπτη ο χρυσός, για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις, καθώς το αμερικανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε και οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων σημείωσαν άνοδο, μειώνοντας τη θελκτικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους επενδυτές.

  Η διόρθωση στις τιμές του χρυσού οφείλεται μεταξύ άλλων και σε κλασσικό profit taking στο τέλος κάθε μήνα, σημειώνει ο Chintan Karnani, διευθυντής έρευνας στην Insignia Consultants. "Οι traders κατοχυρώνουν ορισμένα κέρδη πριν ξεκινήσουν τις πρώτες διακοπές τους χωρίς τις μάσκες τους" στις ΗΠΑ για το τρέχον έτος.

  Ο χρυσός Αυγούστου υποχώρησε έτσι κατά 5,30 δολ. ή 0,3%, στα 1.898,50 δολ. 

  Οι τιμές σε επίπεδο μήνα καταγράφουν μέχρι στιγμής άνοδο 7%. Την Τετάρτη, είχαν ξεπεράσει τα 1.900 δολ., αποκτώντας θετικό πρόσημο και για το έτος.

  Η τιμή της Τετάρτης αποτέλεσε υψηλό τεσσάρων και πλέον μηνών, συγκεκριμένα από τις 7 Ιανουαρίου, με βάση τα στοιχεία της FactSet.

  Το ασήμι Ιουλίου, την ίδια ώρα, κέρδισε 0,2%, στα 27,94 δολ. ανά ουγγιά, μετά την πτώση του κατά 0,6% την Τετάρτη.

  Η άνοδος του χρυσού των τελευταίων ημερών υποβοηθήθηκε από την πτώση του δολαρίου, το οποίο σταθεροποιήθηκε την Πέμπτη, ωστόσο παραμένει σε αρνητικό έδαφος κατά άνω του 1% σε επίπεδο μήνα. Το αδύναμο δολάριο κάνει τα προϊόντα που αποτιμώνται στο αμερικανικό νόμισμα πιο θελκτικά για επενδυτές από το εξωτερικό.

  Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου σημείωσε άνοδο 3%, στα 4,66 δολ. η λίβρα, με την πλατίνα Ιουλίου να υποχωρεί κατά 1,8%, στα 1.179,10 ανά ουγγιά και το παλλάδιο Σεπτεμβρίου να κερδίζει 2,1% στα 2.810,50 ανά ουγγιά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ